Nieuws

Flow meten in smalle flexibele buis - ultrasone clamp-on flowsensor - SONOFLOW CO.55

Hoe kun je flow meten in een smalle flexibele slang?

Dat kan met behulp van deze clamp-on sensor die eenvoudig aan een smalle flexibele slang  of buis kan worden geklikt.

Intercontrol flowbewaking op maat

Compressor met flowbewaking op maat

Aerzen is gespecialiseerd in de transport- en compressie van gassen. Het bedrijf produceert al bijna 40 jaar industriële blowers, gasmeters en compressoren. Wij werden ingeschakeld bij de flowbewaking op een compressor.

Débitmètre doppler de Greyline

Hoe kan je de doorstroming van slurry meten?

Martens en Van Oord is actief in de grond-, weg- en waterbouw. Men vroeg onze expertise om nauwkeurig de doorstroming van slurry te monitoren en bewaken.

binnenvaartschip Sovereign niveauschakelaar

Niveauschakelaar voor AdBlue

Installatiebureau Oechies – gespecialiseerd in de binnenscheepvaart – zocht een niveauschakelaar voor zijmontage in tanks aan boord van een binnenvaartschip. Speciaal voor deze toepassing levert Intercontrol schakelaars en lasflenzen.

luchtstroom meten

Luchtstroom meten – betere tomatenteelt door procestechniek

Looije Tomaten heeft een innovatief systeem voor klimaatbeheersing en luchtstroom meten gerealiseerd, speciaal voor de teelt van honingtomaten. Intercontrol leverde de meetapparatuur.

drukmeting in hoogspanningsgenerator

Drukmeting in hoogspanningsgenerator

Om de werking en veiligheid van hun transformatoren te garanderen, richten producenten zich tot het testbedrijf  van DNV-GL  (voorheen KEMA). Speciaal voor dit doel staat in Arnhem een hoogspanningsgenerator. 

ntercontrol-Kurz-Flowmeter-Shell-Refinery

Nieuwe Kurz flowmeters voor Shell Pernis

De afgelopen maanden heeft er een shutdown en revamp plaatsgevonden voor de fornuizen 5 & 6 bij de Shell raffinaderij te Rotterdam en daarbij werden onder andere de verouderde instrumentatie vervangen. Shell verving hierbij ook “preventief” 20 jaar oude Kurz flowmeters.

Intercontrol économiser du carburant

Ferrymaatschappij bespaart duizenden liters gasolie

DFDS Seaways is de grootste ferrymaatschappij in Noord-Europa. Alleen op de lijn IJmuiden/New Castle worden jaarlijks al meer dan een half miljoen mensen vervoerd. 

microtherm

Laser niveaumeter LTI klaart de klus in Knoxville

INARTI (B) is gespecialiseerd in industriële automatiseringsprojecten. Men vroeg onze expertise bij een internationaal project in Knoxville – Iowa (VS).

offshore

Hydrostatische niveaumeters voor vloeistoffen

Onze hydrostatische niveaumeters van BD SENSORS zijn bijzonder geschikt voor de scheepvaart, offshore- en baggerindustrie. Zij spelen een belangrijke rol bij een goede meting van de diepgang of het niveau.