Nieuws

Nieuw type analoogtransmitter

Onlangs lanceerde Meister Strömungstechnik het nieuwste type analoogtransmitter. Dit is een compacte signaalversterker die naar keuze een 4-20 mA of 0-10 V signaal genereert. Met behulp van Hall-sensoren wordt de positie van de vlotter/zuiger gedetecteerd en omgezet naar een analoog signaal.

Flowmeter voor bewaking van additief dosering

Geveke Pompen ontwerpt en bouwt complete pompsystemen voor de olie- en gasindustrie zoals de NAM en Shell. Speciaal voor deze hi-tech systemen leveren wij ovaalrad flowmeters ten behoeve van de injectie van chemische additieven.

Flowmeter meet brandstofverbruik zware schepen

Flowmeter meet brandstofverbruik op schepen

Berg Maritieme Meetsystemen (BMM) wilde het brandstofverbruik van specifieke scheepsmotoren kunnen registreren; hiervoor zochten zij betrouwbare flowmeters. Onze specialisten boden hulp.

Akoestische niveaumeters – Wat zijn de voordelen?

Het Australische Hawk produceert uiterst innovatieve meetinstrumenten. Deze akoestische niveaumeters bieden de procesindustrie veel voordelen:

Flow meten in smalle flexibele buis - ultrasone clamp-on flowsensor - SONOFLOW CO.55

Hoe kun je flow meten in een smalle flexibele slang?

Dat kan met behulp van deze clamp-on sensor die eenvoudig aan een smalle flexibele slang  of buis kan worden geklikt.

Intercontrol flowbewaking op maat

Compressor met flowbewaking op maat

Aerzen is gespecialiseerd in de transport- en compressie van gassen. Het bedrijf produceert al bijna 40 jaar industriële blowers, gasmeters en compressoren. Wij werden ingeschakeld bij de flowbewaking op een compressor.

Débitmètre doppler de Greyline

Hoe kan je de doorstroming van slurry meten?

Martens en Van Oord is actief in de grond-, weg- en waterbouw. Men vroeg onze expertise om nauwkeurig de doorstroming van slurry te monitoren en bewaken.

binnenvaartschip Sovereign niveauschakelaar

Niveauschakelaar voor AdBlue

Installatiebureau Oechies – gespecialiseerd in de binnenscheepvaart – zocht een niveauschakelaar voor zijmontage in tanks aan boord van een binnenvaartschip. Speciaal voor deze toepassing levert Intercontrol schakelaars en lasflenzen.

luchtstroom meten

Luchtstroom meten – betere tomatenteelt door procestechniek

Looije Tomaten heeft een innovatief systeem voor klimaatbeheersing en luchtstroom meten gerealiseerd, speciaal voor de teelt van honingtomaten. Intercontrol leverde de meetapparatuur.

drukmeting in hoogspanningsgenerator

Drukmeting in hoogspanningsgenerator

Om de werking en veiligheid van hun transformatoren te garanderen, richten producenten zich tot het testbedrijf  van DNV-GL  (voorheen KEMA). Speciaal voor dit doel staat in Arnhem een hoogspanningsgenerator.