Nieuws

Intercontrol brandstofverbruiksmeting brandstofverbruik dieselmotor meten KRAL

Brandstofverbruik van een dieselmotor tijdelijk meten?

Dat kan met een van onze draagbare oplossingen! Naast onze meetsystemen voor vaste montage, leveren wij namelijk ook draagbare apparatuur om eenvoudig het brandstofverbruik te meten.

biogas meten

Kun je nat biogas meten met een thermische flowmeter?

Biogas is een zeer ‘nat’ gas en een accurate flowmeting van dit gas is voor traditionele thermische gasmassameters dan ook zeer lastig. 

Smeersysteem flowmeter glasfabriek O-I

Flowmeter in smeersysteem glasfabriek

Glasfabriek O-I – wereldwijde producent van glasverpakkingen – investeerde 21 miljoen euro in zijn fabriek in het Nederlandse Leerdam. Intercontrol werd gevraagd i.v.m. het ‘smeersysteem’.

OCE luchtstroombeveiliging

Luchtstroombewaking beveiligt productielijn Océ

Het Nederlandse Océ produceert toner voor de professionele markt. Wij werden ingeschakeld bij de verbetering en beveiliging van hun productielijn.

Magnetostrictieve niveaumeting in vloeistoftanks

Magnetostrictieve niveaumeting in vloeistoftanks

Als in een vloeistoftank niet alleen het niveau, maar ook de positie van een scheidingslaag of interface exact moet worden bepaald, dan is er eigenlijk maar één instrument geschikt: de magnetostrictieve niveaumeter.

Thermische biogasmeter Intercontrol

Thermische biogasmeter van Kurz ongevoelig voor vocht

De Kurz gasmeters onderscheiden zich duidelijk; deze thermische meters zijn totaal ongevoelig voor vocht in het gas waardoor bij andere merken grote afwijkingen ontstaan. En de Kurz gasmassameter is een directe meting van de gasmassa waar anderen een volume of snelheid meten.

Nauwkeurig granulaat meten in hoge silo's - Intercontrol

Nauwkeurig granulaat meten; tot op de bodem!

Sabic is een chemieconcern uit Saoedi-Arabië en één van de grootste spelers ter wereld; actief in meer dan 40 landen. In Europa is zij een belangrijke producent van kunststoffen en plastics.

Intercontrol flowmeter hydrauliek-1

Nieuw sluizencomplex hoogstandje in hydrauliek

Rijkswaterstaat startte een aantal jaren geleden het project Maaswerken. Het plan beslaat een totale lengte van 222 kilometer en bestaat uit meer dan 50 deelprojecten. 

Intercontrol biogas affakkelen RZWI

Gecontroleerd biogas affakkelen middels flowmeting

Bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Heiloo wordt biogas geproduceerd. Wij leverden onze biogas flowmeter voor een accurate flowmeting.

Intercontrol brandstofbesparing grondverzet

Brandstofbesparing in landbouw en grondverzet

In de landbouw en het grondverzet bepalen de brandstofkosten een belangrijk deel van de kosten. Hier is veel geld op te besparen!