Nieuws

intercontrol schuimdetectie overvulbeveiliging niveaumeting

Schuimdetectie en niveaumeting in cleanrooms

MSD – voorheen Organon – is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Onze expertise werd gevraagd bij niveaumetingen in haar cleanrooms.

Montage-tandwielkasten-Hansen-Industrial-Transmissions-Productie-Antwerpen-I

Debietmeter regelt olie in tandwielkasten

Hansen Industrial Transmissions (België) is fabrikant van tandwielkasten. Deze worden wereldwijd in verschillende grote industrieën toegepast; van koeltorens tot schroefpompen en van transportbanden tot kabelbanen.

Débitmètre circuit de refroidissement

Flowmeter beveiligt het koelcircuit

Wilro Nederland vervaardigt diffusieovens. Hiermee worden zonnecellen geproduceerd. Ons advies werd gevraagd bij de koeling van deze ovens.

Intercontrol flowmeter biogas installatie

Betrouwbaar biogas meten mogelijk?

Biogas is een nat gas en een betrouwbare meting hiervan is met de meeste gasmeters niet mogelijk. Deze meters zijn niet accuraat door veranderingen in de samenstelling en het percentage vocht in het gas.

Intercontrol brandstofverbruiksmeting brandstofverbruik dieselmotor meten KRAL

Brandstofverbruik van een dieselmotor tijdelijk meten?

Dat kan met een van onze draagbare oplossingen! Naast onze meetsystemen voor vaste montage, leveren wij namelijk ook draagbare apparatuur om eenvoudig het brandstofverbruik te meten.

biogas meten

Kun je nat biogas meten met een thermische flowmeter?

Biogas is een zeer ‘nat’ gas en een accurate flowmeting van dit gas is voor traditionele thermische gasmassameters dan ook zeer lastig. 

Smeersysteem flowmeter glasfabriek O-I

Flowmeter in smeersysteem glasfabriek

Glasfabriek O-I – wereldwijde producent van glasverpakkingen – investeerde 21 miljoen euro in zijn fabriek in het Nederlandse Leerdam. Intercontrol werd gevraagd i.v.m. het ‘smeersysteem’.

OCE luchtstroombeveiliging

Luchtstroombewaking beveiligt productielijn Océ

Het Nederlandse Océ produceert toner voor de professionele markt. Wij werden ingeschakeld bij de verbetering en beveiliging van hun productielijn.

Magnetostrictieve niveaumeting in vloeistoftanks

Magnetostrictieve niveaumeting in vloeistoftanks

Als in een vloeistoftank niet alleen het niveau, maar ook de positie van een scheidingslaag of interface exact moet worden bepaald, dan is er eigenlijk maar één instrument geschikt: de magnetostrictieve niveaumeter.

Thermische biogasmeter Intercontrol

Thermische biogasmeter van Kurz ongevoelig voor vocht

De Kurz gasmeters onderscheiden zich duidelijk; deze thermische meters zijn totaal ongevoelig voor vocht in het gas waardoor bij andere merken grote afwijkingen ontstaan. En de Kurz gasmassameter is een directe meting van de gasmassa waar anderen een volume of snelheid meten.