Nieuws

Intercontrol biogas affakkelen RZWI

Gecontroleerd biogas affakkelen middels flowmeting

Bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Heiloo wordt biogas geproduceerd. Wij leverden onze biogas flowmeter voor een accurate flowmeting.

Displays Red Lion FloraHolland

Onze displays zetten de bloemetjes buiten

Bij Veilinghallen Aalsmeer draait alles om bloemen. Wij werden gevraagd om te helpen bij de optimalisatie van de productie. Maar liefst 26 inpaklijnen zijn uitgevoerd met onze ‘large displays’ van Red Lion Controls. 

Intercontrol brandstofbesparing grondverzet

Brandstofbesparing in landbouw en grondverzet

In de landbouw en het grondverzet bepalen de brandstofkosten een belangrijk deel van de kosten. Hier is veel geld op te besparen!

Hoe detecteer je olie bij het drainen van olieopslagtanks?

Bij Shell Europoort Rotterdam zijn onlangs de voorzieningen voor de opslag van ruwe olie flink uitgebreid. Nu kunnen ook de allergrootste olietankers aanmeren.  

Electrabel en de defecte koeling

Energieleverancier Electrabel uit Gent (B) had twijfels over de betrouwbaarheid van de flowmetingen uit het koelkanaal van hun energiecentrale. Men wilde zo snel mogelijk weten of interventie nodig was. Wij werden ingeschakeld voor een vergelijkende meting.  

brandstofbesparing garnalenkotter

Brandstofbesparing bij 14 garnalenkotters

Brandstofbesparende maatregelen aan boord van hun schepen; dat was de wens van twee vissersverenigingen. Visserij Cooperatie Urk (VCU)  – met wie wij al vele jaren samenwerken – vroeg onze hulp bij deze kwestie. 

Brandstof bunkeren bunkercheck

Bunkercheck; hoeveel brandstof ging erin?!

Hoeveel brandstof heb ik nu eigenlijk gekregen? Veel schippers stellen zich deze vraag na het bunkeren. Het is vaak onduidelijk waar voor wordt betaald. Speciaal hiervoor kunt u onze ‘bunkercheck’ (laten) inbouwen.

Wijkertunnel

Flowmeters in de Wijkertunnel

De Wijkertunnel is een 2 km lange tunnel onder het Noordzeekanaal. Dagelijks rijden er meer dan 50.000 voertuigen doorheen. Bij hevige regenval moet het overtollige water snel uit de tunnels worden gepompt.

Portable flowmeter

Huur nu onze portable flowmeter

U wilt slechts incidenteel het debiet in uw installatie controleren. Dan is het te ingrijpend  om het leidingsysteem te openen en een permanente flowmeter te plaatsen.

katoen-natie silopark

De hoge silo’s van Katoen Natie

Katoen Natie wilde granulaat (kunststof) in haar hoge, smalle silo’s kunnen meten. De gestelde vereisten had een aantal leveranciers al voor onoverkomelijke uitdagingen gesteld.