Nieuws

Nauwkeurig granulaat meten in hoge silo's - Intercontrol

Nauwkeurig granulaat meten; tot op de bodem!

Sabic is een chemieconcern uit Saoedi-Arabië en één van de grootste spelers ter wereld; actief in meer dan 40 landen. In Europa is zij een belangrijke producent van kunststoffen en plastics.

Intercontrol flowmeter hydrauliek-1

Nieuw sluizencomplex hoogstandje in hydrauliek

Rijkswaterstaat startte een aantal jaren geleden het project Maaswerken. Het plan beslaat een totale lengte van 222 kilometer en bestaat uit meer dan 50 deelprojecten. 

Intercontrol biogas affakkelen RZWI

Gecontroleerd biogas affakkelen middels flowmeting

Bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Heiloo wordt biogas geproduceerd. Wij leverden onze biogas flowmeter voor een accurate flowmeting.

Intercontrol brandstofbesparing grondverzet

Brandstofbesparing in landbouw en grondverzet

In de landbouw en het grondverzet bepalen de brandstofkosten een belangrijk deel van de kosten. Hier is veel geld op te besparen!

Hoe detecteer je olie bij het drainen van olieopslagtanks?

Bij Shell Europoort Rotterdam zijn onlangs de voorzieningen voor de opslag van ruwe olie flink uitgebreid. Nu kunnen ook de allergrootste olietankers aanmeren.  

Electrabel en de defecte koeling

Energieleverancier Electrabel uit Gent (B) had twijfels over de betrouwbaarheid van de flowmetingen uit het koelkanaal van hun energiecentrale. Men wilde zo snel mogelijk weten of interventie nodig was. Wij werden ingeschakeld voor een vergelijkende meting.  

brandstofbesparing garnalenkotter

Brandstofbesparing bij 14 garnalenkotters

Brandstofbesparende maatregelen aan boord van hun schepen; dat was de wens van twee vissersverenigingen. Visserij Cooperatie Urk (VCU)  – met wie wij al vele jaren samenwerken – vroeg onze hulp bij deze kwestie. 

Brandstof bunkeren bunkercheck

Bunkercheck; hoeveel brandstof ging erin?!

Hoeveel brandstof heb ik nu eigenlijk gekregen? Veel schippers stellen zich deze vraag na het bunkeren. Het is vaak onduidelijk waar voor wordt betaald. Speciaal hiervoor kunt u onze ‘bunkercheck’ (laten) inbouwen.

Portable flowmeter

Huur nu onze portable flowmeter

U wilt slechts incidenteel het debiet in uw installatie controleren. Dan is het te ingrijpend  om het leidingsysteem te openen en een permanente flowmeter te plaatsen.