Flowmeter voor ambachtelijke bierbrouwerij

Op een voormalig parkeerterrein in de Amsterdamse Bijlmer brouwt bierbrouwerij Kleiburg haar bijzondere bieren. Dat doen zij in een zelf ontworpen installatie van oude melkpasteurisatietanks. 
Kleiburg weet unieke brouwsels te creëren. Zij laten zich inspireren door traditionele Belgische kloosterbieren, maar geven daar vervolgens een eigen draai aan.

Een eenvoudige flowmeter volstaat

De brouwers van Kleiburg wilden dit proces beter kunnen meten en regelen, zonder de productie volledig te automatiseren. Dit zou wat hen betreft de ambachtelijke en creatieve kant van het brouwersschap negatief beïnvloeden. Hun vereisten waren daarom simpel: een eenvoudige flowmeter die makkelijk aan het leidingwerk moest kunnen worden gekoppeld.

Bierbrouwerij kleiburg flowmeter bier brouwen intercontrol

 

De uitdaging voor flowmeters bij bier brouwen

Omdat het in dit geval slechts om ‘schone vloeistof’ handelde – namelijk leidingwater – volstond deze simpele maar doeltreffende turbine watermeter. Maar dat is bij bierbrouwen echter niet altijd het geval. Als aan het water gist en hop wordt toegevoegd, ervaren dit soort meters al snel problemen.

De unieke omstandigheden die bij elke afzonderlijke fase van het bierbrouwen aan de orde zijn (schroten, maischen, koken, gisten, bottelen) stellen verschillende vereisten aan meetinstrumenten.

Bierbrouwerij kleiburg flowmeter bier brouwen intercontrol

De voordelen van ons maatwerk

Intercontrol levert niet slechts instrumenten; wij bieden maatwerk. Dat betekent dat wij onze klanten helpen het beste instrument voor elke specifieke toepassing te kiezen én hen tot de daadwerkelijke ingebruikname assisteren en meedenken.

Brouwerij Kleiburg heeft daarom niet alleen de beste meetoplossing, maar ook het voordeel dat zij nu slechts één mobiel doseersysteem hebben moeten aanschaffen dat door de gehele brouwerij op meerdere plekken ingezet kan worden.

Meer weten over deze oplossing?

Bel ons gerust of gebruik het online formulier om een vraag te stellen.

 

Meer over brouwerij Kleiburg