Hoe detecteer je olie bij het drainen van olieopslagtanks?

Bij Shell Europoort Rotterdam zijn onlangs de voorzieningen voor de opslag van ruwe olie flink uitgebreid. Nu kunnen ook de allergrootste olietankers aanmeren.

De uitdaging

Er is één probleem bij de opslag van ruwe olie in zulke grote opslagtanks: water.
Simpelweg het resultaat van condensatie door temperatuursverschillen tussen de olie, de tank en de omgeving. Zeer onwenselijk maar helaas niet te voorkomen.

Dit overtollige vocht moet worden verwijderd. Men wil echter voorkomen dat enerzijds kostbare olie wordt verspild en anderzijds het milieu en de afvalwaterzuivering onnodig worden belast. Doordat Shell op andere locaties al goede ervaringen met ons had, werd onze hulp ingeroepen.

Onze oplossing voor water in olieopslagtanks

Om water in olie te kunnen detecteren is een zeer nauwkeurige flowmeting geboden. Het vereist een instrument dat niet van slag raakt bij zware verontreinigingen in de te meten vloeistoffen. De flowmeter moet onder alle omstandigheden blijven werken, dus vuil mag geen vat op de sensor krijgen.

Speciaal voor dit soort uitdagingen hebben wij de inline TSS90 sensoren van Aquasant in onze collectie. Dit is een uiterst precies instrument met een ongekende resolutie. Daardoor kan er een haarscherp onderscheid tussen de verschillende fasen worden gemaakt.

Daarnaast hebben wij de modules geleverd om de instrumenten te kunnen uitlezen met het eigen digitale controle systeem (DCS)

Maatwerk

Shell wilde nog een aantal bijzondere aanpassingen om volgens haar eigen ‘Shell specificaties’ te kunnen werken (o.a. een extra coating op de ringprobes). Wij bieden graag maatwerk, dus waren deze wensen voor ons slechts een kleine moeite. Het systeem is al enige tijd volop in gebruik tot tevredenheid van alle betrokken partijen.

Meer nieuwsberichten
Menu

Meer weten over dit onderwerp?

Meer weten?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.


x