Intercontrol upgrade pijpleidingtransport RAPL

De Rotterdam Antwerpen Pijpleiding (RAPL) pompt enorme hoeveelheden crude oil via een 100 kilometer lange pijpleiding van Rotterdam naar Antwerpen. Wij werden gevraagd het bestaande besturingssysteem met nieuwe olie detectie te upgraden.

Veilig

Dit pijpleidingtransport is een veilige, milieubewuste manier om de crude oil te vervoeren. De hoeveelheid olie staat gelijk aan meer dan 1100 grote tanktrucks, die anders continu tussen Rotterdam en Antwerpen zouden moeten pendelen.

olie detectie Rotterdam Antwerpen pijpleiding RAPL

Olie detectie

De bestaande besturingskasten en buitenstations waren inmiddels sterk verouderd. RAPL vond terecht dat het tijd werd om nieuwe stations te plaatsen en te voorzien van laatste technieken. Dat houdt echter in dat tussen Rotterdam en Antwerpen meerdere stations geüpgraded moeten worden en de complete besturing en monitoring op een SCADA-systeem overgezet wordt. Daarnaast moeten de huidige sensoren na jarenlang continue performance vervangen worden door een nieuwe generatie sensoren.

olie detectie Rotterdam Antwerpen pijpleiding RAPL

Betrouwbaar

Er was echter één vereiste: de olie-detectie-sensoren moesten identiek blijven en aan de huidige richtlijnen – waaronder ATEX – blijven voldoen; hetzelfde gold voor de alarmmeldingen. Geen onlogische eis omdat de huidige sensoren van Aquasant Messtechnik AG al ruim 30 jaar dienst doen, zonder enig probleem of defect!

Team-up

Intercontrol adviseert RAPL bij deze conversie naar een nieuwe situatie zodat er weer ongecompliceerd vertrouwd kan worden op een vernieuwd systeem met olie detectie sensoren van Aquasant.

Deze opdracht voor een nieuwe besturing voeren wij uit in opdracht van ingenieursbureau KH Engineering. Gezamenlijk hebben wij de situatie op locatie onderzocht en de bestaande besturingskasten en tekeningen bestudeerd.

Na deze inventarisering zijn wij vervolgens met onze leverancier Aquasant om de tafel gaan zitten om een voorstel te maken dat aansluit op de nieuwe besturing. Hiermee is een compleet plan voor de besturing, bekabeling en inbouw neergelegd; (elektrisch en mechanisch) compleet met bouwtekeningen en uitvoeringsplan. RAPL kan nu haar upgrade van de oliedetectiesystemen zonder problemen implementeren.

Aquasant en Intercontrol

Dit Zwitserse merk bestaat al meer dan 35 jaar en bouwt zéér betrouwbare instrumenten. Dat blijkt wel uit de jaren trouwe dienst van hun apparatuur bij de RAPL; al 3 decennia oliebewaking zónder storing of onderhoud. Juist vanwege deze kwaliteit is Aquasant onderdeel van onze portfolio en bevelen wij de instrumenten graag bij onze klanten aan.

Meer over Aquasant olie detectie?

Meer over dit instrument?