KRAL Smart Solution

Koppel tientallen flowmeters aan één monitoring systeem.

Dit slimme systeem is speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart: met deze KRAL SMART SOLUTION kun je maar liefst 32 flowmeters koppelen en op één PMS of CPM systeem aansluiten!

Het biedt vervolgens een volledig overzicht van de prestaties en status van de motoren en toont heel precies alle verbruikswaarden.

De Smart Solution is een add-on op verschillende KRAL-flowmeters. In combinatie levert dat zeer nauwkeurige meetwaarden qua stroomvolume, stroomrichting en temperatuur – en dat van meerdere motoren tegelijkertijd.

Smart Solution kan ook op jouw bestaande on-board monitoring systeem aangesloten worden.

De uitdaging bij zware scheepsmotoren

Vaak wordt aangenomen dat de brandstof in de leidingen rustig en gelijkmatig stroomt. Maar in de scheepvaart is dit vaak niet het geval.  Door de pulsaties van de pompen en de zware motoren, kan het zelfs nogal ‘onstuimig’ worden in de brandstofleidingen. Daardoor wordt de stroomrichting van de brandstof soms compleet onvoorspelbaar en kan het zelfs in tegengestelde richting lopen. Daarnaast kan de brandstof op de verschillende meetpunten verschillende temperaturen hebben. Als er geen rekening wordt gehouden met deze barre omstandigheden in de leiding, ontstaan er significante meetfouten.

Wat is de KRAL smart solution?

De Smart Solution is een innovatief ontwerp waarbij de efficiënte KRAL meettechniek wordt gecombineerd met een nieuwe berekenings-unit; direct op de flowmeter.

Deze meetoplossing stelt niet alleen alle gemeten data realtime beschikbaar, maar stelt u ook in staat om alle flowmeters met elkaar te verbinden en door te koppelen naar uw monitoring systeem.

Afhankelijk van de vereisten kan deze data worden omgerekend naar elke gewenste eenheid: brandstofverbruik, temperatuur, snelheid, totalen, verandering van richting, aantal uren in bedrijf, etc. Deze meetoplossing maakt jouw werkelijke gebruikskosten inzichtelijk!

De voordelen van de KRAL Smart Solution:

 • Informatie van max. 32 meetapparaten via één enkele kabel.
 • Analyse van sensorsignalen voor de detectie van de stroomrichting.
 • Temperatuur compensatie.
 • Directe bepaling van de massawaarde.
 • Houdt rekening met zware bedrijfsomstandigheden.
 • Minder potentiële foutbronnen dankzij één enkele kabel.
 • Open Modbus structuur.
 • Makkelijke installatie (Plug en Play).

Brandstofverbruiksmeting – De slimme oplossing

De KRAL Smart Solution is een compacte verwerkingseenheid die de signalen van meerdere KRAL-flowmeters via één kabel verwerkt. In plaats van afzonderlijke on-site displays worden alle meetwaarden via Modbus tegelijkertijd verzameld. Deze worden worden direct geëvalueerd en weergegeven in een enkel monitoringsysteem. Dat levert direct inzage in het actuele verbruik, maar ook in het totaal.

Maar de KRAL Smart Solution vereist slechts één kabel die eenvoudig van-unit-naar-unit wordt doorgelust. Dat betekent dus ook dat er maar één kabel op het Monitoring Systeem hoeft te worden aangesloten. Alle andere uitgangen blijven dus gewoon vrij.

Eenvoudige installatie

Kabels zijn duur, om nog maar niet te spreken van de installatie zelf. Het trekken en aansluiten van alle kabels is tijdrovend en leidt makkelijk tot fouten. En denk aan alle kabelgoten die moeten worden gelegd of als de kabels door muren moeten worden getrokken. Met name bij na-montage zijn de kosten aanzienlijk.

Welke KRAL flowmeters zijn compatibel met de Smart Solution?

Smart Solution BEM 150

Compatible met de volgende KRAL flowmeters:

 • OMG
 • OMP
 • OMH

Robuuste oplossing voor dieselolie en zware stookolie.

Wij gebruiken de Smart Solution ook in onze draagbare verbruiksmeting voor scheepsmotoren. Ideaal bij het afstellen en tunen.

Rederijen en scheepsinstallateurs gebruiken deze oplossing

 • voor een kosten-efficiënte bedrijfsvoering
 • om te voldoen aan wettelijke eisen; bijv. emissieberekening
 • om over de verbruikskosten transparant te kunnen zijn (bijv. naar charterklanten)
 • om een custom-made brandstof- of oliemeting samen te stellen

Meer weten over deze slimme meetoplossing?

Bel ons direct of stel je vraag via onderstaande button.

Hoe een ferrymaatschappij duizenden liters gasolie kon besparen.

Meer nieuwsberichten