Microdosing: precisie door microflowmeters

Onze microflowmeters bieden de hoogste nauwkeurigheid en herhaalbaarheid.

Microdosing of microdosering – het nauwkeurig doseren van zeer kleine hoeveelheden vloeistoffen of poeders – is cruciaal in sectoren waar precisie essentieel is, zoals de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie. Denk bijvoorbeeld aan de uiterst precieze dosering van actieve farmaceutische ingrediënten (API’s) bij de vervaardiging van medicijnen. Of bij de Productie van speciale chemicaliën, wanneer er zo nauwkeurig mogelijk katalysatoren, kleurstoffen en andere additieven moeten worden toegevoegd.

De rol van microflowmeters bij microdosing

Onze microflowmeters worden gebruikt om uiterst kleine vloeistofstromen nauwkeurig te meten en te regelen, wat cruciaal is voor microdosering in deze  industrieën. Onze flow- of volumeters bieden de hoogste nauwkeurigheid en herhaalbaarheid. En dat is essentieel voor processen waar zelfs kleine afwijkingen significant kunnen zijn.

Onze microflowmeters worden geïntegreerd in automatiseringssystemen om de efficiëntie en betrouwbaarheid van microdoseerprocessen te optimaliseren. En dat resulteert in verbeterde productkwaliteit en lagere kosten.

Belangrijke kenmerken van onze microdoseersystemen

  • Onze microflowmeters bieden uiterste nauwkeurigheid. Dat is essentieel om consistente productkwaliteit te garanderen.
  • De herhaalbaarheid van onze instrumenten is ongeëvenaard. Dat biedt de mogelijkheid om dezelfde hoeveelheid herhaaldelijk en betrouwbaar te doseren.
  • De combinatie van snelheid en efficiënte dosering zal helpen de productietijden te minimaliseren.
  • De flexibiliteit van de microflowmeter Geschikt voor een breed scala aan vloeistoffen en poeders, ongeacht de viscositeit of deeltjesgrootte.

Microdoseringstechnologieën omvatten onder andere pompen, spuitmondjes, en volumetrische doseersystemen, die vaak worden geïntegreerd in geautomatiseerde productielijnen voor maximale efficiëntie en consistentie.

microdosing VSE RS5 uitsnede
Meer nieuwsberichten