micronics logo
Het Britse Micronics maakt flowmeters die veel worden gebruikt bij het energiebeheer van gebouwen; deze instrumenten helpen het verminderen van het energieverbruik en het bewaken van het waterverbruik. Ons productassortiment omvat de opklembare, de draagbare en de vaste ultrasone flowmeters. Daarnaast de energiemeters voor verwarmings- en koelingstoepassingen en de in-line ultrasone energie- en watermeters voor directe facturering.

Bekijk ons micronics assortiment

Bekijk onze cases met micronics

Micronics

Kennis en ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom gingen onze technische adviseurs het kanaal over voor een training bij onze leverancier.

Wij zijn Exclusive Dealer van micronics

De kenmerken van Micronics flowmeters

Het Britse bedrijf Micronics Ltd is gespecialiseerd in de productie van ultrasone flowmeters en meteroplossingen voor verschillende industriële toepassingen. Hun instrumenten worden voornamelijk gebruikt voor het meten en monitoren van vloeistoffen in pijpleidingen zonder dat er fysieke contactpunten nodig zijn. Doordat leidingen niet geopend hoeven te worden, maakt dat een niet-invasieve en nauwkeurige meetmethode mogelijk. Deze instrumenten helpen bedrijven en organisaties om de efficiëntie van hun processen te verbeteren en kosten te besparen.

Ultrasone flowmeters

Micronics produceert ultrasone flowmeters die werken op basis van ultrasone geluidsgolven om de stroming van vloeistoffen in pijpleidingen te meten. Deze instrumenten maken gebruik van het dopplereffect om de snelheid en het volume van de stromende vloeistof te berekenen. Daardoor kunnen ze nauwkeurige metingen leveren zonder dat er fysieke inmenging met de stroom nodig is.

Draagbare flowmeters

De draagbare ultrasone flowmeters zijn geschikt voor tijdelijke of mobiele toepassingen waarbij de stroming in verschillende pijpleidingen moet worden gedaan. Deze draagbare meters zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en bieden dezelfde nauwkeurigheid als stationaire ultrasone flowmeters.

Clamp-on flowmeters

Dit merk levert clamp-on flowmeters die kunnen worden bevestigd aan de buitenkant van pijpleidingen zonder dat er inmenging met de stroom nodig is. Deze flowmeters zijn ideaal voor toepassingen waarbij het niet mogelijk of wenselijk is om de pijpleiding te onderbreken voor installatie van een meetinstrument.

Flowmetingssystemen

Naast individuele flowmeters biedt Micronics ook complete flowmetingssystemen aan die bestaan uit meerdere meetpunten en sensoren voor het monitoren van de stroming in complexe netwerken van pijpleidingen. Deze systemen kunnen worden gebruikt voor het meten van de stroming in industriële processen, water- en afvalwatertoepassingen, HVAC-systemen en meer.