Crodeon Reporter
Remote monitor system

Reporter®
remote monitor

remote monitor reporter
Crodeon Technologies

Reporter® is een apparaat om verschillende typen sensors op afstand te monitoren. Je kunt elke combinatie van sensoren aansluiten en vervolgens draadloos en realtime data bekijken of alarmmeldingen krijgen.

Kenmerken

Deze remote monitor heeft 4 sensorconnectoren. Elke connector past op alle sensoren. Reporter maakt gebruik van net- of zonne-energie en heeft een interne lithium-ionbatterij die als back-up kan worden gebruikt.

Remote monitor – Realtime alle data binnen handbereik

De overdracht van sensorgegevens naar de cloud gebeurt realtime via een draadloze mobiele verbinding. Elke Reporter is verbonden met het Crodeon Dashboard. Je hebt alleen een browser nodig om aan de slag te gaan.

Het Crodeon Dashboard is een snelle webapplicatie met een responsive design waardoor hij prima draait op smartphones en tablets. De data kan in de tool worden gevisualiseerd, naar Excel worden geëxporteerd of via een API worden benaderd.

Het configureren van jouw Reporter gebeurt ook via het Crodeon Dashboard. Wijzig instellingen zoals meetinterval, apparaatnaam, alarmdrempels, alarmvertraging en sensorkalibratie met slechts een paar klikken.

remote monitor reporter realtime view
remote monitor reporter - alarm configureren

Elke sensorcombinatie mogelijk

Elke sensorcombinatie naar keuze kan aangesloten en de data verzonden worden. Reporter is compatibel met de meeste Intercontrol sensoren en detecteert automatisch de sensorcombinatie die wordt gebruikt. Ben je echter op zoek naar een specifieke sensor die je niet in onze catalogus staat, neem dan vooral contact met ons op. Wij kijken dan samen met Crodeon of jouw specifieke sensor gekoppeld kan worden aan Reporter.

Montage en installatie zo gepiept

Het monteren en opstarten van een Reporter duurt slechts enkele minuten. Hierna hoef je alleen nog maar in te loggen op het Crodeon Dashboard en de sensoren aan te sluiten. Via het Dashboard kan je de Reporter binnen enkele minuten activeren. Met ditzelfde Dashboard kan je ook instellingen configureren, zoals bijvoorbeeld de meetinterval en de eventuele alarmdrempels.

remote monitor reporter montage

Remote monitor – geen wifi nodig

Reporter heeft een industriële simkaart aan boord om verbinding te maken met internet via een mobiele verbinding (NB-IoT, Cat-M en 2G). Hierdoor heb je geen wifi of ethernet nodig. De simkaart is vooraf geïnstalleerd en geactiveerd door Crodeon, je hebt dus ook geen apart mobiel abonnement nodig.

remote monitor reporter montage in het veld

LET OP: Als je vanuit een bunker of kelder wilt meten en monitoren, is het verstandig om Reporter buiten deze locatie te installeren. De meeste sensorkabels zijn lang genoeg (of kunnen worden verlengd) om ervoor te zorgen dat de sensoren toch op de exacte plek kunnen meten. Plaats dan de sensoren in de kelder, maar installeer Reporter buiten waar deze kan communiceren met het GSM-netwerk. Hetzelfde geldt voor metalen constructies of koelruimtes en dergelijke; dikke isolatielagen zullen de GSM-verbinding verzwakken.

Ook voor outdoor gebruik

Reporter is IP67 waterdicht en daardoor onder alle weersomstandigheden te gebruiken. Het is niet nodig om een behuizing of extra bescherming te voorzien. Het apparaat is zo ontworpen dat het altijd direct inzetbaar is, zowel binnen als buiten.

Deze compacte, draagbare datalogger op batterijen is ontworpen voor debietmeting in toepassingen zonder goot of stuw, met name regenwater, gecombineerd effluent, ongezuiverd rioolwater, irrigatiewater, ongezuiverd rioolwater en stromingsdebiet.

Stof en vocht

Reporter wordt geleverd met vijf stofkappen die perfect op de connectoren passen. De doppen zijn bekleed met siliconen, wat ervoor zorgt dat water en stof niet via de poorten het toestel binnen kunnen dringen. Om ervoor te zorgen dat Reporter IP67 blijft, moeten de doppen stevig vast blijven zitten als er geen connector voor een sensor wordt gebruikt.

Toepassing(en)

  • voedsel
  • vee
  • constructie
  • water
  • etc.

Bekijk de video