Gezocht: Technical Sales Engineer

Word jij ons nieuwe commerciële talent?

Als Technical Sales Engineer ben jij partner in het sales team. Je werkt nauw samen met de Operationeel Manager en ervaren enthousiaste collega’s. Met het team of zelfstandig inventariseer je de klantbehoefte op het vlak van meet- en regeltechniek. Scherp zicht krijgen op de wensen- en eisen van de klant, een heldere probleemanalyse en slimme technische oplossingen; daar krijg jij energie van! Ben jij een techneut en communicatief sterk?

Het is onze ambitie om de komende jaren te groeien. Dit vraagt flexibiliteit, maar biedt ook ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze cultuur is open en huiselijk.

Wie zijn wij?

Al meer dan 20 jaar leveren wij zowel standaard als maatwerk meet- en regeloplossingen. Wat ons zo uniek maakt? We werken samen met (vaak unieke) fabrikanten van over de hele wereld en zijn niet gebonden aan maar een of een paar leveranciers.

We pakken elke uitdaging van klanten aan en proberen een oplossing te bedenken, de apparatuur die wij aan onze opdrachtgevers leveren biedt vaak een oplossing die men nergens anders vond.

Wij werken niet voor, maar mét onze opdrachtgevers. En onze klanten zitten in vele segmenten zoals voeding, farmacie, scheepvaart, raffinaderijen, kunststof, new-energy en nog veel meer! Zo horen Shell, BP, Tata-steel, ASML, DAF, Spliethoff en Unica tot onze klantenkring.

Wie ben jij?

Jij bent bij voorkeur iemand met een technische opleiding op mbo- of hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting procestechniek, werktuigbouw, elektrotechniek of elektronica.

Een commerciële achtergrond met een passie voor techniek past ook in het profiel en zeker als je in de praktijk of bij hobby’s kennis van techniek hebt opgedaan. Je kunt goed luisteren, doorvragen en analyseren.

Je vindt het leuk om klanten te adviseren en je krijgt energie van slimme technische oplossingen. Organisatorisch heb jij je zaken op orde en je houdt de commerciële kant van een project nauwlettend in de gaten.

Wat ga je doen?

Intercontrol heeft een breed productenpakket op het gebied van meet- en regeltechniek. In nauwe samenwerking met (toekomstige) klanten bedenken we maatwerk oplossingen.

In de creatieve fase van het verkooptraject vorm jij een belangrijke speler. Samen met collega’s buig je je over vraagstukken, maak je de technische vertaalslag naar de wensen en eisen van de klant en vind je bij een van onze leveranciers de gewenste technische invulling.

Wanneer alles duidelijk is en de klant akkoord is begeleid jij het project. Als het gaat om een combinatie van onderdelen, betrek je collega’s van service en techniek erbij. Later, in de after sales fase, zorg je voor de gewenste klantondersteuning. Je krijgt voldoende ruimte om je te specialiseren in diverse technologieën en producten van diverse fabrikanten. Je mag deelnemen en bijdragen aan producttrainingen van onze leveranciers, zodat je weet waarover je praat.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken iemand die anderen vanuit passie weet te verleiden. Je bent goed in het bedenken van creatieve en innovatieve oplossingen, focus houdt op de wensen van klant en steeds het commerciële resultaat centraal stelt. Maar ook iemand die leergierig is en zich goed weet uit te drukken in het Nederlands en Engels. En Duits erbij zou helemaal geweldig zijn.

Je vindt het vooral leuk maatwerk oplossingen in de meet en regeltechniek aan te bedenken en te verkopen. Ons vakgebied is een niche waarvoor geen specifieke opleidingen bestaan. Daarom kijken we met een brede blik naar jouw achtergrond.

Ons aanbod

Je bent van harte welkom in onze kleine ‘platte’ organisatie, waar we samenwerken heel belangrijk vinden. Je voelt je snel thuis, dat beloven we je. We zijn financieel gezond en je mag rekenen op een functie van 32 tot 40 uur per week.

We bieden een aantrekkelijk salaris met bonusregeling, goede pensioenregeling en opleidingsbudget. Je mag vanuit huis werken, maar dan mis je wel onze dagelijkse heerlijke lunch.

Meer weten of solliciteren?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je verder ontdekken of deze baan bij je past? Bel of WhatsApp met Misja op 06 52015765 of bel ons kantoor op 026 4425204.

Misja vertelt je graag meer over de functie en onze organisatie. Mocht je het prettig vinden om eerst vrijblijvend kennis te maken in Arnhem, dan kan uiteraard ook. Je bent van harte welkom.

Al overtuigd? Stuur ons jouw cv op werken@intercontrol.eu Een motivatiebrief is niet verplicht.