VACATURE | Technical service Engineer

Dit is de baan

Passende combinatie zoeken tussen wat er gevraagd wordt door de klant en beschikbaar is aan instrumentatie

Intercontrol is een handelsmaatschappij in technische meetsystemen. Wij adviseren meetsystemen voor elk industrieel proces. Het doel is om deze processen te verbeteren en te verduurzamen. Hiervoor hebben wij een jarenlange samenwerking met gerenommeerde producenten en fabrikanten. Momenteel maakt Intercontrol een sterke groei door. Dit doen we voornamelijk producttechnisch gezien, we ontwikkelen ons namelijk continu door ons assortiment uit te bouwen of op het gebied van visualisatie. We krijgen steeds meer vragen vanuit de programmeerhoek en daarnaast nemen we ook deel aan diverse vakbeurzen om producten uit de branche in het licht te zetten. Om hier actief aandacht aan te kunnen besteden zijn we op zoek naar een Technical Service Engineer om ons bedrijf uit te breiden.

Als Technical Service Engineer houd je je bezig met monteurswerk, zoals het controleren van apparatuur. Daarnaast heb je zowel een extern als intern adviserende rol, je werkt samen en bespreekt zaken met collega’s. Dit koppel je daarna terug naar de binnendienst. De klant komt met een vraag en het is jouw taak om hier een passend stuk instrumentatie bij te zoeken, dit kan breed over de wereld zijn. Het doel is om een goede combinatie te zoeken van wat er beschikbaar is aan producten en wat er gevraagd wordt door de klant. Gedurende dit gehele proces ben jij verantwoordelijk voor het contact met de klanten. Op eigen initiatief en planning kun je naar klanten toe gaan. Kortom, een erg brede en uitdagende functie!

Mocht je als Technical Service Engineer bij Intercontrol aan de slag willen dan is het belangrijk dat je handig bent en je vertrouwt voelt in industriële omgevingen. Het is prettig als je een paar jaar ervaring hebt, maar er zijn zeker ook voldoende mogelijkheden om je binnen het bedrijf te ontwikkelen, mits je enthousiast en geïnteresseerd bent in techniek. Het hebben van een VCA-diploma is een pré. Je moet flexibel naar oplossingen kunnen zoeken, je zult binnen deze functie namelijk vaak voor uitdagingen komen te staan. Ook goede communicatie, kennis van producten en inzicht in installaties zijn belangrijke vaardigheden. Het beheersen van de Duitse taal is prettig, we werken namelijk samen met veel Duitse leveranciers. Daarnaast is het belangrijk dat je geen hoogtevrees hebt, het komt regelmatig voor dat je bijvoorbeeld silo’s moet beklimmen.

Het leuke aan het werken bij Intercontrol is dat je bij elk soort bedrijf in de keuken kunt kijken en met verschillende soorten meettechnieken te maken krijgt. Het is geen hiërarchisch bedrijf en de lijntjes zijn kort. Je bent met verschillende projecten voor uiteenlopende klanten bezig, dit zorgt voor veel variatie.

Onze collega’s aan het woord

Misja: “Er is niets leuker dan in de keuken mogen kijken bij zo veel verschillende bedrijven. Je weet ’s ochtends nooit wat de dag gaat brengen. Contact onderhouden met onze leveranciers is een leuke uitdaging”.

Moniek: “Ik vind het prettig dat de lijnen binnen Intercontrol kort zijn. De sfeer binnen het bedrijf is informeel en gezellig, collega’s kunnen het goed met elkaar vinden”.

Tom: “Doordat we klanten uit verschillende sectoren hebben, is er een variatie aan vragen waar wij een oplossing bij mogen zoeken. Dit zorgt ervoor dat je veel kennis opdoet van processen waarvoor onze instrumentatie gevraagd wordt”.

Een werkdag

Je gaat op pad naar de klant waarmee je een afspraak hebt gemaakt om aan boord van een jacht de geleverde brandstofmeters in bedrijf te nemen en alles wat geïnstalleerd is te controleren.

Samen met je contactpersoon bij de klant bespreek je wat de volgorde van de werkzaamheden is en vervolgens begin je met het controleren. Je kijkt of de installateur van de klant de meters goed heeft ingebouwd en aangesloten. Dit zou moeten kloppen want je hebt immers zelf de installateur instructie gegeven, schema’s gemaakt en contact gehad over de details.

Als alles in orde lijkt geef je groen licht om de voedingspanning in te schakelen en ga je kijken of alle signalen goed op het systeem komen. Je hebt de software in deze Touchscreen zelf aangepast op de klantwensen en je weet dus precies hoe alles werkt en welke gegevens er worden getoond en opgeslagen. Met de gebruiker van het systeem loop je alles nog een keer door en geef je de nodige instructie.

Als het kan vraag je of de motoren van het jacht gestart kunnen worden om het systeem echt in werking te zien. 2x1600PK MTU klinkt best lekker, maar toch even gehoorbescherming op..

Het brandstofverbruik lijkt te kloppen en om zeker te zijn vraag je of het toerental nog even omhoog kan, of dat de schroeven even kunnen worden ingekoppeld. Ook bij meer belasting klopt alles dus je vraagt akkoord van de klant en rond de werkzaamheden af.

Je gaat met een goed gevoel weg bij de werf, wetend dat deze projectleider jou weer gaat bellen voor het volgende schip wat ze gaan bouwen. Op de terugweg belt een klant die even snel een vraagje heeft over een niveaumeter van een silo, je verteld hem waar hij op moet letten bij het aansluiten, en dat de meter door jou al is ingesteld voor verzending. Weer een blije klant legt de telefoon neer…

Terug op kantoor in Arnhem ben je net op tijd voor de gezamenlijke lunch (je had er voor gekozen vroeg op pad te gaan) en eet je gezellig samen met je collega’s een boterham.

Na de lunch maak je een korte rapportage van je werk en zorg je dat Moniek een factuur aan een tevreden klant kan sturen.

Ook kijk je nog even in het systeem of er nog materiaal klaar ligt in het magazijn wat uitgeleverd mag worden, nadat jij er even de juiste instellingen voor de klant in hebt gezet. Als dit klaar is ga je lekker naar huis…. Of toch nog even die nieuwe meter waar we nog geen ervaring mee hebben uitproberen samen met je collega? Ach waarom ook niet, je hebt tijd vandaag en op een ander moment kies je er voor de uren te compenseren om lekker iets voor jezelf te doen.

Je geniet van de vrijheid die je krijgt om je werk zelf in te delen en om oplossingen voor klanten te bedenken. Aan je vrienden vertel je met plezier waar je nu weer bent geweest, niet iedereen komt op een miljoenen jacht binnen, vaart een stuk mee op een tanker, ziet hoe siliconen implantaten worden gemaakt of bekijkt de Antwerpse haven vanaf de hoge silo’s bij BASF.

Eerst nog even contact?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je verder ontdekken of deze baan bij je past? Bel of WhatsApp met Misja op 06 52015765 of bel ons kantoor op 026 4425204.

Misja vertelt je graag meer over de functie en onze organisatie. Mocht je het prettig vinden om eerst vrijblijvend kennis te maken in Arnhem, dan kan uiteraard ook. Je bent van harte welkom.

Al overtuigd? Stuur ons jouw cv op werken@intercontrol.eu Een motivatiebrief is niet verplicht.