MAX Machinery G015
gear flowmeter

MAX Machinery G015

Gear flowmeter (tandrad flowmeter)

Max G015 gear flowmeter
Max Machinery badge

G015 tandwielflowmeter
Als u waarde hecht aan uw flow, vindt u waarde in de gegevens van een Max Gear Meter. Van zware hydrauliek tot lijmafgifte, Max Gear Meters leveren meer gegevens per liter vloeistof om u meer controle te geven over uw flow.

Kies uit frequentie- of analoge transmitteropties. Hogetemperatuurmodellen tot 225°C beschikbaar. CE-gecertificeerde, Ex-proof versie beschikbaar met ATEX/IECEx- en UL/cUL-certificeringen.

Productoverzicht

Fabrikant  MAX Machinery
Meetbereik 10 cc/min tot 15 liter/min; 0.003 tot 4 gpm
Nauwkeurigheid

(bij 30 cP):± 0,3% van de meting over een bereik van 100:1

Druk Standaard: 414 bar – 6000 psi maximaal
K-Factor

200 pulsen/cc

Gem. temperatuur

-40°C to 90°C (standaard model)
-40°C tot 225°C (ultrahoge temperatuur model)

Poortgrootte 3/8″ NPT of #6 SAE of Manifoldmontage
vloeistoffen De meeste niet-waterige, op koolwaterstoffen gebaseerde vloeistoffen
Filtratie 10 Micron
Materiaal behuizing Roestvrij staal, type 303; Fluoropolymeer gecoate bouten; MoS2 smeermiddel
Materiaal natte delen Roestvrij staal, type 303, 440C, 17-4; Nikkel geplateerde SmCo magneet
O-ringen Standaard: Viton® Optioneel: Teflon®, Perfluoroelastomeer

Kenmerken

Resolutie

De Max Machinery G015 biedt een hoge resolutie dankzij het precieze tandwielmechanisme. Dit betekent dat de flowmeter kleine veranderingen in het debiet kan detecteren en weergeven, wat essentieel is voor toepassingen waar fijnmazige controle over de vloeistofstroom nodig is. Deze hoge resolutie maakt het mogelijk om zelfs zeer kleine hoeveelheden vloeistof nauwkeurig te meten.

Meetbereik

De G015 heeft een meetbereik van ongeveer 0,015 tot 1,5 liter per minuut. Dit maakt de flowmeter geschikt voor een breed scala aan toepassingen waarbij zowel lage als middelgrote debieten moeten worden gemeten. De G015 is bijzonder effectief in situaties waar nauwkeurigheid bij lage debieten van cruciaal belang is, zoals bij doseringen in de chemische industrie of bij brandstofmetingen.

Output

De output van de Max Machinery G015 bestaat uit een pulserend signaal dat direct kan worden geïntegreerd met data-acquisitiesystemen of PLC’s (Programmable Logic Controllers). Dit signaal is zeer nauwkeurig en betrouwbaar, wat zorgt voor een consistente en reproduceerbare meting van het vloeistofdebiet. De output is essentieel voor real-time monitoring en controle in geautomatiseerde systemen, en draagt bij aan de nauwkeurigheid en efficiëntie van industriële processen.

Max G015 gear flowmeter

Toepassing(en)

  • Chemische Procesindustrie:
    Gebruikt voor het nauwkeurig meten van chemicaliën in batchprocessen of continuë productieprocessen, waar nauwkeurigheid cruciaal is.
  • Brandstof- en Olieverbruik Monitoring:
    Ideaal voor het meten van brandstof- en olieconsumptie in motoren, turbines, of andere verbrandingssystemen.
  • Hydraulische Systemen:
    Gebruikt voor het monitoren van hydraulische vloeistoffen in systemen, met name in situaties waar druk en temperatuur variëren.
  • Dosing Systemen:
    Perfect voor toepassingen waar exacte doseringen van vloeistoffen nodig zijn, zoals in de farmaceutische of voedingsmiddelenindustrie.
  • Test- en Meetopstellingen:
    Geschikt voor gebruik in laboratoria of industriële testomgevingen waar hoge precisie en herhaalbaarheid vereist zijn.
  • Verf en Coatingindustrie:
    Wordt gebruikt om de stroom van verf of coatings te meten, wat essentieel is voor een consistente toepassing en kwaliteitscontrole.
  • Polymeer- en Lijmtoepassingen:
    Ideaal voor het meten van de flow van polymeersubstraten of lijmen, vooral wanneer nauwkeurigheid en controle van het mengproces van cruciaal belang zijn.
  • Voedingsmiddelenindustrie:
    Kan worden gebruikt voor het meten van ingrediënten en additieven in voedselproductieprocessen waar nauwkeurige dosering essentieel is.
  • Aerospace en Defensie:
    Gebruikt in precisietoepassingen voor het meten van brandstofverbruik en andere vloeistofstromen in de luchtvaart- en defensiesector.
  • Milieu Monitoring:
    Ingezet in toepassingen voor milieumonitoring en controle, bijvoorbeeld voor het meten van de uitstroom van chemische stoffen in industriële installaties.

Download(s)