Bedieningspanelen

Bedieningspanelen zijn allang niet meer het stuk gereedschap om een machine of proces aan/uit te zetten. Het zijn inmiddels belangrijke hulpmiddelen voor de bewaking en controle van industriële processen en helpen zij de efficiëntie, veiligheid en productiviteit te verbeteren.

Bedieningspanelen worden gebruikt om machines en apparaten te bedienen, gegevens te verzamelen en processen te bewaken. Daarnaast helpen ze om de productiviteit te verbeteren, de veiligheid te verhogen en de kosten te verlagen. Ze kunnen variëren in grootte en complexiteit, van eenvoudige panelen met een paar knoppen en meters tot complexe panelen met meerdere schermen, sensoren en actuatoren.

Red Lion - Graphite HMI (7 inch)
bedieningspaneel en operator

Onze bedieningspanelen worden gebruikt in een breed scala aan industrieën, o.a.

  • Manufacturing
  • Procesindustrie
  • Energie
  • Transport
  • Distributie
  • Logistiek

De panelen zijn gemaakt van robuuste materialen die bestand zijn tegen de ruwe omgevingen waarin ze vaak worden gebruikt. Daarnaast zijn ze veilig en gebruiksvriendelijk.

PLUG-IN MODULES
Met maximaal acht beschikbare plug-and-play module-slots kunnen deze Graphite HMI's complexe omgevingen van meerdere leveranciers integreren. Met behulp van modules voor PID-regeling, data-acquisitie en communicatie kan met deze HMI bedieningspanelen een breed scala aan apparatuur worden aangesloten om aan specifieke behoeften te voldoen.

De belangrijkste kenmerken van onze bedieningspanelen:

Bedieningspanelen zijn een essentieel onderdeel van de industriële automatisering. Ze helpen om de productiviteit te verbeteren, de veiligheid te verhogen en de kosten te verlagen

Bediening

Industriële bedieningspanelen worden in eerste instantie gebruikt om machines en apparaten te bedienen. Dit kan worden gedaan met knoppen, touchscreens of andere bedieningselementen.

Dataverzameling

Deze panelen kunnen ook gegevens verzamelen over de industriële processen waarop zij zijn aangesloten. Die data wordt gebruikt om deze processen te bewaken, te analyseren en te verbeteren.

Bewaking

Om industriële processen te bewaken en eventuele problemen te voorkomen, kunnen de panelen worden aangesloten op alarmen, indicatoren en andere bewakingsfuncties.

Communicatie

De bedieningspanelen kunnen worden gebruikt om met andere apparaten en systemen te communiceren. Dit kan worden gedaan via kabels, netwerken of andere communicatiemiddelen.

Red Lion CR1000 CR3000 HMI bedieningspanelen

Ai, machine learning en augmented reality

Bedieningspanelen worden steeds complexer en geavanceerder naarmate de technologie zich verder ontwikkelt. Nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en augmented reality worden steeds vaker gebruikt in industriële bedieningspanelen om de efficiëntie en veiligheid te verbeteren.

Het belang van heldere procesinformatie

De procesinformatie moet altijd duidelijk zijn, dat is bij industriële installaties van groot belang. Maar het is nog belangrijker dat er bij afwijkingen direct wordt genotificeerd of gealarmeerd, waardoor er snel actie kan worden ondernomen. Door de vele apparaten en verschillende signalen op de werkvloer gaat het overzicht echter vaak verloren. Juist hiervoor bieden wij de oplossing: paneelmeters die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende signalen.

Meer weten over onze bedieningspanelen?

Onze digitale displays bieden de mogelijkheid om uw bedrijfsvoering enorm te verbeteren en uw rendement vele malen te verhogen.

Onze apparatuur is geschikt voor alle gangbare industriesignalen en optioneel uitbreidbaar met relais- of communicatiekaarten. Tevens in verschillende uitvoeringen leverbaar; van mini-counter tot XXL touch screen. Online toegang is in de meeste gevallen standaard.