Pulsar Greyline DFM 6.1
Doppler flowmeter

Doppler flowmeter DFM 6.1

Ultrasone-opklembare-flowmeter DFM 6.1

Nauwkeurige debietmetingen in een leiding kan soms lastig zijn. De DFM 6.1 Doppler-flowmeter is een opklembare flowmeter, die van buiten de pijp de doorstroming kan meten, zonder met de vloeistof contact te hoeven maken. Ideaal om in te zetten als waterstroommeter, met name voor vuile of moeilijke vloeistoffen die bellen of vaste stoffen bevatten, zoals afvalwater, slurries, slib, chemicaliën, stroperige vloeistoffen en schuurmiddelen.

Productoverzicht

Fabrikant Pulsar – Greyline
Debietbereik ±0,03 m/s tot 12,2 m/s in de meeste toepassingen
Leidingmaat Elke leiding-ID van 12,7 mm tot 4,5 m (0,5 in tot 180 in)
Nauwkeurigheid ±2% van meetwaarde of 0,03 m/s (0,1 ft/s) welke van de twee het grootst is. Vereist minimale grootte van vaste stoffen of bellen van 100 micron, minimale concentratie 75 ppm.
Herhaalbaarheid ±0,1%, lineariteit ±0,5%
Datalogger Ingebouwde logger voor 26 miljoen punten met een USB-uitgang en Windows-software
Display Witte matrix met achtergrondverlichting – geeft stroomsnelheid, relaisstatussen, 16-cijferige totalisator, bedrijfsmodus en kalibratiemenu weer

Kenmerken

Deze niet-invasieve Doppler ultrasone flowmeter past op een leiding met een binnendiameter van 12,5 mm (0,5 inch) of groter en wordt aan de buitenkant van de leiding geklemd, waardoor stroommetingen worden verkregen zonder het proces te onderbreken.

Pulsar Greyline DFM 6.1 op pijp gemonteerd

Externe sensor, geen contact, geen onderhoud

Om de snelheid van de vloeistof te meten wordt een akoestisch signaal verzonden, dat vervolgens reflecteert op de bewegende deeltjes of gasbellen die in de vloeistof zweven. Zodra dit de sensor weer bereikt kan het debiet worden berekend op basis van de geconfigureerde binnendiameter van de leiding.

De Installatie is eenvoudig – het systeem hoeft niet uit te schakelen, dus het proces kan gewoon doorgaan. Omdat er geen contact hoeft te worden gemaakt met de bewegende vloeistof, hoeft er ook geen pijp te worden doorgesneden of geboord. Door het meten van buitenaf, komt er dus ook geen vervuiling of kalkafzetting op de sensor.

Het gebruiksvriendelijke configuratiesysteem met 5 toetsen op de DFM 6.1 Doppler-flowmeter maakt installatie en installatie snel, eenvoudig en gemakkelijk. Het apparaat is voorzien van een groot digitaal debietdisplay met een totalisator, een geïsoleerde 4-20 mA-uitgang, een datalogger van 26 miljoen punten en twee programmeerbare stuurrelais.

Omgekeerde stroommeting

De DFM 6.1 Doppler-flowmeter meet de flow in beide richtingen en geeft positieve of negatieve waarden weer. Je kan de totalisator regelen om de achterwaartse stroom af te trekken of alleen de voorwaartse stroom op te tellen.

Gebruik Doppler-doorstroommeetapparaten voor leidingen om de stroming binnen een proces te regelen, pompen te beschermen tegen geen stroming of droog pompen, of voor stromingsafhankelijk gebruik. Je kunt het zelfs gebruiken om bestaande apparatuur te testen om er zeker van te zijn dat het nog steeds nauwkeurige pijpstroommetingen levert.

Pulsar Greylline DFM 6.1 - gemonteerd op pijp

Toepassing(en)

  • Ongezuiverd rioolwater
  • Belucht water
  • Retour- en afvalslib
  • Slurries
  • Stroperige vloeistoffen
  • Pulp
  • Schuurmiddelen

Bekijk de video

Download(s)

Bijbehorend