Pulsar Greyline SFM 6.1
Ultrasone flowmeter voor slurry

Ultrasone flowmeter SFM 6.1

Contactloze stromingsbewaking speciaal ontworpen voor slurries van kalksteen, vliegas, gips en vele andere soorten.

Productoverzicht

Fabrikant Greyline
Stroomsnelheidsbereik ± 0,1 ± 0,03 tot 40 ft/sec (tot 12,2 m/sec) in de meeste toepassingen
Pijpmaat Geschikt voor elk type pijp van ½” tot 180″ (12,7 mm tot 4,5 m)
Nauwkeurigheid ± 2% van uitlezing of 0,1 ft/sec (0,03 m/sec), welke van beide groter is. Vereist vaste stoffen of bellen met een minimale grootte van 100 micron, minimale concentratie 75 ppm. Herhaalbaarheid: ± 0,1%, lineariteit ± 0,5%
Display Witte matrix met achtergrondverlichting – geeft de stroomsnelheid, relaisstatussen, 16-cijferige totalisator, bedrijfsmodus en kalibratiemenu weer.
Configuratie ingebouwd 5-knops toetsenbord met Engelse, Franse of Spaanse taalselectie
Ingangsvermogen 100-240 50-60Hz 10VA maximaal. Optioneel: 9-32VDC, maximaal 10 Watt
Uitgang Geïsoleerd 4-20mA (1000 ohm belasting max.) of 0-5VDC (veld selecteerbaar)
Programmering Ingebouwde 5-toets kalibrator met Engelse, Franse of Spaanse taalselectie
Besturingsrelais Aantal 2, nominaal 5 ampère, programmeerbaar stroomalarm en/of proportionele puls
Behuizing NEMA4 roestvrij staal met venster
Bedrijfstemperatuur Elektronica -23° tot 60° C (10° tot 140°F)
Verzendgewicht 6,3 kg
Goedkeuringen CE, CSA/UL/EN 61010-1
Sensor
Model 4 SE Single-head ultrasoon van RVS met 25 ft (7,6 m) afgeschermde kabel. Montagekit voor buizen ½” (12,7 mm) binnendiameter of groter. Ontworpen om onopzettelijke onderdompeling ID tot 10 psi te weerstaan. Gecertificeerd niet-vonkend voor Klasse I Divisie 2, Groepen A,B,C,D gevaarlijke locaties
Bedrijfstemperatuur sensor -40 tot 150° C (-40° tot 300°F)
Materialen -15 tot 80 °C
Materialen 316SS

Kenmerken

Externe sensor – geen contact, geen onderhoud

Het is niet nodig om het proces af te sluiten of in de leiding te snijden. De SFM 6.1-sensor kan aan de buitenkant van buizen van verschillende materialen of afmetingen (diameter van ½” of groter) worden gemonteerd. De SFM 6.1 zendt een ultrasoon signaal de leiding in en meet akoestische reflecties van vaste stoffen en gasbellen die in de slurrie zweven. De installatie is snel en eenvoudig.

Ontworpen voor slurries

De SFM 6.1 Slurry Flow Meter werkt het beste in toepassingen die de normale contactflowmeters niet aankunnen. Omdat de sensor aan de buitenkant van de leiding is gemonteerd, wordt deze niet beïnvloed door schurende slurries. Er is geen belemmering voor de stroming en er is geen drukval.

Makkelijk te installeren

Elke SFM 6.1-slurryflowmeter bevat een ultrasone klemsensor, een verstelbare roestvrijstalen montageklem en sensorkoppelingsmassa. De sensor past aan de buitenkant van elke leidingdiameter van ½” (12,7 mm) of groter. Het duurt slechts een paar minuten om te installeren. Het is niet nodig om de stroom af te sluiten.

Eenvoudig ontwerp met enkele sensor

Ultrasone signalen worden verzonden en ontvangen van een sensor met één kop. De montageklem (meegeleverd) zorgt voor een correcte uitlijning van de sensor op horizontale of verticale leidingen. Het systeem stemt zichzelf automatisch af op de kabellengte tot 500 ft. SFM 6.1 (152 m).

Werkt op de meeste buizen

De Greyline SFM 6.1 stromingsmeter meet stroming in PVC, koolstofstaal, roestvrij staal, gietijzer, HDPE, nodulair gietijzer en bekleed nodulair gietijzer… elk leidingmateriaal dat ultrageluid geleidt. Doppler-signalen kunnen niet worden verzonden door leidingwanden die luchtbellen bevatten (bijv. beton of hout), of losse leidingvoeringen (met een luchtspleet tussen de voering en de leidingwand).

Slurrie Flowmeter Greyline-SFM-6.1 intercontrol detail-1

Matrix-display met achtergrondverlichting en eenvoudig menusysteem met 5 toetsen

Configuratie is eenvoudig met het nieuwe SFM 6.1 gebruiksvriendelijke menusysteem. Druk op de pijltoetsen om door menu’s te bladeren, instellingen te wijzigen en kalibratiewaarden in te voeren. U kunt Engelse, Spaanse of Franse menu’s selecteren, een wachtwoord inschakelen om de instellingen te beschermen en de helderheid van het digitale display regelen.

Slurrie flowmeter – Greyline SFM 6.1 Omgekeerde stroommeting

De SFM 6.1 meet de stroom in beide richtingen en geeft positieve of negatieve waarden weer. U kunt de totalisator bedienen om de terugstroom af te trekken of om alleen de voorwaartse stroom te totaliseren. De 4mA-instelling kan ook worden aangepast naar een negatieve flow-instelling.

26 miljoen punten datalogger

De SFM 6.1 Doppler Flow Meter wordt standaard geleverd met een ingebouwde 26 miljoen punten datalogger. Het bevat Windows-software om stroomdiagrammen en tabellen weer te geven en om dynamische stroomrapporten te maken. Sluit gewoon een standaard USB-flashstation aan en logbestanden worden automatisch gedownload.

Greyline SFM 6.1 Slurrie flowmeter

Deze flowsensor wordt geïnstalleerd zonder de leiding door te snijden. Het duurt slechts een paar minuten om aan de buitenkant van een pijp te monteren. Kalibratie is eenvoudig met het ingebouwde 5-knops toetsenbord. Selecteer uw keuze aan stroomunits en voer de leidingdiameter in via het gebruiksvriendelijke kalibratiemenu. Schakel wachtwoordbeveiliging in om manipulatie te voorkomen.

Speciale eigenschappen

 • Digitaal verwerkingssysteem volgt stroomsignalen nauwkeurig en stelt automatisch op nul met signaalverlies
 • Ruisonderdrukkingscircuits filteren “vuile” stroom en elektrische vuile interferentie
 • Converteert automatisch tussen meeteenheden (bijv. gallons of liters)
 • Kalibratiegegevens en totalisatorwaarden worden automatisch opgeslagen tijdens stroomonderbrekingen
 • Uitgang “simulatie”-functie vereenvoudigt de kalibratie van externe apparaten (bijv. kaartrecorders of controllers) Stemt zichzelf af op de lengte van de sensorkabel
 • Voordelen van contactloze stroommeting

Geen contact betekent geen onderhoud, geen sensorvervuiling, geen belemmering van de stroming, geen drukval, geen corrosie en geen pijp snijden of boren voor installatie.

Toepassing(en)

 • Slurries (vliegas, bodemas, gips, etc.)
 • Slib
 • Ongezuiverd rioolwater
 • Chemicaliën en zuren
 • Oplosmiddelen
 • Viskeuze vloeistoffen
 • Smeeroliën
 • Ruwe olie
 • Koelwater

Ook geschikt voor vloeistoffen die zwevende stoffen of bellen bevatten, minimale grootte van 100 micron, minimale concentratie 75 ppm. Buismaterialen: staal, roestvrij staal, gietijzer, PVC, glasvezel, elk aaneengesloten buismateriaal dat geluid geleidt, inclusief beklede buizen met een voering die aan de buiswand is bevestigd. Vermijd leidingen met losse inlegvoeringen en leidingwanden die lucht bevatten (beton, hout etc.)
Sensormontagelocatie: 6-10 leidingdiameters van ellebogen, T-stukken (turbulentieverhogende apparaten) en >30 leidingdiameters van pompen, regelkleppen en leidingafvoer. Sensorbevestigingen op verticale of horizontale leidingen.

Bekijk de video

Download(s)