Pulsar Greyline TTFM 6.1
transit time flowmeter voor schone, niet-beluchte vloeistoffen

Pulsar TTFM 6.1

Transit Time flowmeter voor het nauwkeurig meten van het debiet van relatief schone, niet-beluchte vloeistoffen in volle leidingen.

De TTFM 6.1 Transit-Time flowmeter is ideaal voor het meten van de doorstroom in gesloten systemen van o.a. behandeld schoon water, onbehandeld water, koelwater, chemicaliën, hydraulische olie, water met een lage geleidbaarheid, water/glycol-oplossingen en diesel- en stookolie.

Productoverzicht

 

Fabrikant Greyline
Gebruik Voor schone vloeistoffen in volle leidingen met minder dan 2% vaste stoffen of gasbellen
Elektronicabehuizing NEMA4X (IP 66) polycarbonaat met heldere, onbreekbare kap.
Bedrijfstemp. (Elektronica) -20° tot 60° C
Nauwkeurigheid ±1% van meetwaarde van 0,46 m/s tot 12,2 m/s (1,5 ft/s tot 40 ft/s); ±0,0046 m/s (±0,015 ft/s) voor snelheden lager dan 0,46 m/s (1,5 ft/s)
Herhaalbaarheid en lineariteit ± 0,25%
Display Witte matrix met achtergrondverlichting – geeft 5-cijferig debiet weer met zwevende decimaal, 14-cijferige totalisator, relaisstatus, bedrijfsmodus en kalibratiemenu
Programmering Ingebouwde 5-toets kalibrator met Engelse, Franse of Spaanse taalselectie
Ingangsvermogen 100-240VAC 50-60Hz, maximaal 10VA. Optioneel: 9-32VDC, maximaal 10 WATT
Uitgangen 3 geïsoleerde 4-20mA, 1000 ohm, (stroom, niveau en snelheid) of 0-5VDC via menuselectie.
Besturingsrelais 2 relais, vorm ‘C’ droge contacten met een nominale spanning van 5 ampère SPDT; programmeerbaar voor flow proportionele puls (sampler/totalisator), flow en/of niveau alarm.
Datalogger Ingebouwde datalogger van 128 MB met een USB-uitgang en Windows-software. Capaciteit voor ongeveer 26 miljoen datapunten
Sensor
Snelheidsmeetbereik ±0,02 m/s tot 12,2 m/s
Buisdiameter (aanbevolen) SE16A:  15 mm to 40 mm
SE16B:  50 mm to 250 mm
SE16C:  300 mm to 1200 mm
Buisdiameter (geschikt voor) SE16A:  15 mm to 150 mm
SE16B:  50 mm to 1,200 mm
SE16C:  100 mm to 1200 mm
Buismateriaal Elk metaal of plastic sonisch geleidend materiaal, inclusief koolstofstaal, roestvrij staal, nodulair gietijzer, met beton bekleed nodulair gietijzer, gietijzer, PVC, HDPE, PVDF, glasvezel, koper, messing, aluminium en pijpen met gebonden voeringen  waaronder epoxy, rubber, en teflon
Bedrijfstemperatuur -40 °C to 150 °C

Kenmerken

De TTFM 6.1 Transit-Time Flow Meter is ideaal voor behandeld schoon water, onbehandeld water, koelwater, chemicaliën, hydraulische olie, water met een lage geleidbaarheid, water/glycol-oplossingen en diesel- en stookolie. Het apparaat werkt door het time-of-flight-verschil te meten voor ultrasone geluidspulsen die van de ene transducer naar de andere worden verzonden. De tijd tussen verzonden en ontvangen signalen wordt gemeten door de flowmeter.

Monteer de TTFM 6.1 Transit-Time Flow Meter ultrasone transducers aan de buitenkant van een pijp en gebruik het ingebouwde toetsenbord met 5 knoppen om het pijpmateriaal, de buitendiameter, de wanddikte en het vloeistoftype in te voeren. Het instrument geeft de juiste transducerafstand en montagemethode weer.

 • Drie eenvoudig te selecteren transduceropties voor nominale buisdiameters van 15 mm tot 1.200 mm.
 • Transducers werken op alle gangbare leidingmaterialen.
 • Omvormers komen niet in contact met de inhoud van de leiding. Er is geen slijtage en
 • Geen uitschakeling nodig om te installeren.
 • Analoge, puls- en seriële communicatie-opties om aan uwspecifieke toepassingsbehoeften te voldoen.
 • Standaard datalogger met 26 miljoen punten en gratis loggingsoftware maken gegevensbeheer en rapportage snel en eenvoudig.
 • Alle transducers zijn goedgekeurd voor gebruik op gevaarlijke locaties.
Pulsar greyline TTFM 6.1 Transit Time Flowmeter. op buis gemonteerd

Werkt van buitenaf op alle doorsnee buismaterialen

Monteer de TTFM 6.1 ultrasone transducers aan de buitenkant van veel pijpen, waaronder koolstofstaal, roestvrij staal, nodulair gietijzer, met beton bekleed nodulair gietijzer, gietijzer, PVC, HDPE, PVDF, koper, messing, aluminium en pijpen met gelijmde voeringen, waaronder epoxy , rubber en tefl op. Vermijd buizen gemaakt van poreuze materialen (bijv. hout of beton) of met losse insteekvoeringen.

Contactloze stroommeting

Ultrasone transducers worden aan de buitenkant van leidingen gemonteerd om de stroomsnelheid van schone, niet-beluchte vloeistoffen zoals water, chemicaliën en oliën te meten. De opklemtransducers kunnen worden gemonteerd zonder dat het systeem hoeft te worden uitgeschakeld, zonder drukverlies en zonder obstructie van de doorstroming.

Pulsar Greyline TTFM 6.1 in gebruik

Toepassing(en)

 • (On)behandeld water
 • Koelwater
 • Chemicaliën
 • Hydraulische olie
 • Lage geleidbaarheid
 • Water
 • Water / Glycol-oplossingen
 • Diesel en stookolie

Bekijk de video

Download(s)

Bijbehorend