Kurz 410 FTB
flowmeter t.b.v. luchtstroom

Kurz 410 FTB

Speciaal ontworpen om de beluchtingsluchtstroom in water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties te bewaken.

Kurz insertion flowmeter 410 FTB

De Kurz 410FTB flowmeter is speciaal ontworpen om de beluchtingsluchtstroom in water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties te bewaken.

Productoverzicht

Fabrikant  Kurz
Meetbereik 0 tot 12,000 SFPM (56 NMPS)
snelheid v. nauwkeurigheid

(SFPM onder laboratoriumomstandigheden)
± (1 + 2000/v) % van uitlezing

Temperatuurnauwkeurigheid ± (0,5 % van aflezing +1 oC) voor snelheden boven 100 SFPM
Herhaalbaarheid <0,21%
Procesdrukclassificatie Tot 50 PSIG (345 kPag)
Procestemperatuurclassificatie

‐40º C to 175° C

Kenmerken

De Kurz 410FTB flowmeter is speciaal ontworpen om de beluchtingsluchtstroom in water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties te bewaken. De responstijd op snelheidsveranderingen in combinatie met het geluidsarme signaal zorgen voor de hoogste controle van opgeloste zuurstof. Door in beluchtingsbassins de controle op dit gas te verhogen, worden aanzienlijke verbeteringen in de energie-efficiëntie gerealiseerd.

Afvalwatertoepassingen vereisen een snelle, nauwkeurige regeling van de luchtstroom, die op zijn beurt de opgeloste zuurstof in het beluchtingsbassin regelt.

Bij het meten vanopgelost zuurstof resulteren de traditionele regelschema’s metingen met grote oscillaties. Deze vereisen dus een hoger instelpunt. Grote oscillaties veroorzaken snelle slijtage van kleppen en andere dure systeemhardware, terwijl de ondersteunende overschrijdingen van de instelpunten voor opgelost zuurstof aanzienlijke energieverliezen veroorzaken. Een strakkere regeling vereist een sneller en stiller meetsignaal van de beluchtingslucht.

De ingenieurs van Kurz hebben de 410FTB Aeration Air-meter gemaakt om deze regelsystemen te optimaliseren. Tests bevestigen dat de 410FTB beter presteert dan andere thermische flowmeters door een stillere, snellere respons te bieden. De 410FTB is in de praktijk bewezen met Model Predictive Control, een ultramodern niet-lineair regelsysteem, resulterend in energiebesparingen tot 45%.

Toepassing(en)

  • water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties

Certificering(en)

Bekijk de video

Download(s)

Meer Kurz Instruments?