Pulsar Greyline AVFM 6.1
ultrasone flowmeter voor open kanalen

Ultrasone flowmeter AVFM 6.1

Flowmeter voor open kanalen en deels gevulde leidingen

Deze Ultrasone Flow Monitor meet de stroming door open kanalen, gedeeltelijk gevulde leidingen en overdrukleidingen zonder goot of stuw. Ideaal voor afvalwater, regenwater, industrieel afvalwater en irrigatiewater. Speciaal geschikt daar waar goten of stuwen moeilijk te installeren zijn. Werkt met waterniveau van 25,4 millimeter tot 4,5 meter.

Productoverzicht

Fabrikant Greyline
Kanaaltypes Alle soorten pijpleidingen; ronde pijp, rechthoekig, trapeziumvormig, eivormig of aangepaste vormen.
Elektronicabehuizing Waterdicht en stofdicht NEMA4X (IP 66) polycarbonaat met heldere, onbreekbare afdekking
Bedrijfstemp. (Elektronica) -20° tot 60° C
Nauwkeurigheid Niveau: ±0,25% van de uitlezing of ±0,08”, welke groter is. Herhaalbaarheid & lineariteit 0,1%. Snelheid: ±2% van aflezing of ±0.04 ft/sec, welke van beide groter is. Vereist vaste stoffen of luchtbellen met een minimale grootte van 100 micron, een minimale concentratie van 75 ppm.
Herhaalbaarheid en lineariteit ± 0,5%
Display Witte matrix met achtergrondverlichting – geeft het debiet, de totalisator, de relaisstatussen, de bedrijfsmodus en het kalibratiemenu weer.
Programmering Ingebouwde 5-toets kalibrator met Engelse, Franse of Spaanse taalselectie
Ingangsvermogen 100-240VAC 50-60Hz, maximaal 10VA. Optioneel: 9-32VDC, maximaal 10 WATT
Uitgangen 3 geïsoleerde 4-20mA, 1000 ohm, (stroom, niveau en snelheid) of 0-5VDC via menuselectie.
Besturingsrelais 2 relais, vorm ‘C’ droge contacten met een nominale spanning van 5 ampère SPDT; programmeerbaar voor flow proportionele puls (sampler/totalisator), flow en/of niveau alarm.
Datalogger Programmeerbare datacapaciteit van 26 miljoen punten, tijd en datum gestempeld plus opgemaakte stroomrapporten inclusief totaal, gemiddeld, minimum, maximum en tijdstippen van optreden. Inclusief USB-uitgang naar Flash Drives en Windows-software
Certificaties CE, CSA/UL/EN 61010-1
Gewicht 4,5 kg
Sensor
Snelheidsmeetbereik 0,1 tot 20 ft/sec (0,03 tot 6,2 m/sec) en terugstroom tot -5 ft/sec (-1,5 m/sec) in vloeistoffen die bellen of vaste stoffen bevatten met een minimale grootte van 100 micron en een minimum concentratie van 75 ppm om als akoestische reflectoren te fungeren.
Niveaumeetbereik Minimale opvoerhoogte: 25,4 mm
Maximale opvoerhoogte: 4,5 m
Bedrijfstemperatuur -15 tot 80 °C
Materialen 316 roestvrij staal, epoxyhars, polyurethaan
Sensorkabel 7,6 m dompelbare polyurethaanmantel, afgeschermd, 3-coaxiaal
Sensormontage Inclusief MB-QZ roestvrijstalen montagebeugel
Temperatuurcompensatie Automatisch en continu

Kenmerken

De AVFM 6.1 Area-Velocity Flow Meter heeft een ultrasone sensor die wordt geïnstalleerd op de bodem van een open pijp of kanaal. Blootgestelde materialen zijn van roestvrij staal, zodat de sensor bestand is tegen vervuiling en corrosie. De sensor heeft geen bewegende delen en geen openingen, poorten of elektroden.

Greyline AVFM 6.1 Area-Velocity Flowmeter riool Intercontrol

Onderdompelbare ultrasone sensor

De AVFM 6.1 gebruikt een ondergedompelde ultrasone sensor om continu zowel de snelheid als het niveau in het kanaal te meten. De sensor is bestand tegen vervuiling, corrosie en slijtage. De flowmeter kan worden geconfigureerd met de standaard snelheidsniveausensor, of met de standaard sensor en daarbij een afzonderlijke contactloze ultrasone niveausensor boven de vloeistof.

Bekijk de doorstroming op het grote LCD-display met achtergrondverlichting en maak verbinding met externe apparaten met drie 4-20mA-uitgangen en twee stuurrelais. Stroomsnelheid, volume, bedrijfsuren en diagnostische informatie is ook beschikbaar via de optionele Modbus® RTU seriële communicatie.

Makkelijk in gebruik

De AVFM 6.1 Area-Velocity Flow Meter meet zowel het niveau als de snelheid om de flow in een open kanaal of leiding te berekenen. Configuratie is eenvoudig: voer de leidingdiameter of kanaalafmetingen in en de AVFM 6.1 berekent en toont automatisch het stroomvolume.

De ultrasone sensor wordt in de pijp of op de bodem van een kanaal gemonteerd met een roestvrijstalen montagebeugel (meegeleverd) en een enkele schroef in de bodem van de pijp of het kanaal. Er zijn geen speciale , gereedschappen  nodig. De sensor is volledig afgedicht voor gebruik onder water.

Greyline – AVFM 6.1 – Area-Velocity Flow Meter

Greyline AVFM-6.1 Area-Velocity Flowmeter visual-1

Aanbevolen pijp- of kanaalcondities

Zorgvuldige selectie van de montageplaats van de sensor resulteert in de beste prestaties en een onderhoudsvrije werking. Vermijd locaties waar sediment zich ophoopt.
De grootst mogelijke nauwkeurigheid wordt verkregen wanneer het water niet erg turbulent is en de snelheid gelijkmatig over het kanaal wordt verdeeld.

De helling van de leiding of het kanaal mag niet groter zijn dan 3%. Zie de installatiehandleiding voor specifieke installatieaanbevelingen.

Alternatieve sensorconfiguraties

Voor speciale toepassingen zijn alternatieve sensormodellen beschikbaar: een afzonderlijke contactloze ultrasone niveausensor met een ondergedompelde snelheidssensor. Sensorkabel kan worden verlengd tot 500 ft (150 m). Gebruik deze configuratie voor leidingen of kanalen met een hoge concentratie aan lucht of zwevende stoffen.

Aangepaste kanaalvormen

Configureer de AVFM 6.1 voor installatie in onregelmatige of samengestelde kanaalvormen door de kanaalbreedte op meerdere niveaupunten in te voeren via een eenvoudig menu. Kanalen van vrijwel elke vorm kunnen worden bewaakt met de door u gekozen meeteenheden.

Standaard datalogger met 26 miljoen punten

De AVFM 6.1 zal tijd- en datumgestempelde stroomwaarden opslaan met tussenpozen van 10 seconden tot 60 minuten. Dagelijkse stroomrapporten worden automatisch gemaakt waarbij de totale, minimale, maximale en gemiddelde stroomsnelheden worden weergegeven op het LCD-scherm. Breng logbestanden en dagelijkse stroomrapporten over naar een USB-flashstation door gewoon verbinding te maken met de USB-uitgang van de logger. Er wordt Windows-software meegeleverd om logbestanden in grafiek- en tabelformaten weer te geven, meeteenheden te wijzigen en stroomrapporten te genereren. Of download gegevens als .csv-bestandsindeling om ze rechtstreeks in Microsoft Excel te importeren.

Toepassing(en)

  • Riolering
  • Afvalwater
  • Industrieel afvalwater
  • Regenwater
  • Gecombineerde riolen
  • Natuurlijke stromen
  • Irrigatiewater

Bekijk de video

Download(s)