Flowmeters voor lijmdosering optische apparatuur

Een wereldleider op het gebied van precisieoptica en oogheelkunde vroeg onze expertise op een klein onderdeel van haar productieproces.

Satisloh is een wereldleider op het gebied van precisieoptica en oogheelkunde. Zij biedt geavanceerde oplossingen en een grote verscheidenheid aan apparatuur voor o.a. het plaatsen, polijsten, coaten en afwerken van lenzen.

Alloy Replacement

De productiemachines van Satisloh en haar technologische oplossingen voor de productie van o.a. brillenglazen zijn van ongekende kwaliteit. Maar met haar zelf ontwikkelde ART (Alloy Replacement Technology) biedt Satisloh ook nog eens een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele legering-blocker.

ART maakt gebruik van een universeel, herbruikbaar plastic blok-stuk en een UV-uithardende kleefstof. Tape voor bescherming aan de voorzijde is daardoor niet langer nodig. Dankzij deze innovatieve techniek wordt het gebruik van milieu-belastende stoffen zoals zware metalen en hun afvoer naar de waterkringloop voorkomen. Daardoor wordt zowel het milieu als het eigen personeel beschermd.

Samenwerking

We zijn dan ook trots juist op dit belangrijke onderdeel met Satisloh samen te mogen werken. Speciaal voor deze toepassing leveren wij de EF tandradmeters. Deze instrumenten meten minutieus de hoeveelheid UV-hardende lijm voor de Art Blocker machine.

..en druppelen maar!

Bekijk in onderstaande film (vanaf 0.38 sec.) hoe de lijmstroom door onze instrumenten wordt bepaald.

Meer weten over onze tandradmeters?

Wilt u weten of wij ú kunnen helpen?

Bel ons of vul het formulier in. Wij leggen graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Meer nieuwsberichten