Nauwkeurig granulaat meten; tot op de bodem!

Voorraadbewaking

Sabic is een chemieconcern uit Saoedi-Arabië en één van de grootste spelers ter wereld; actief in meer dan 40 landen. In Europa is zij een belangrijke producent van kunststoffen en plastics. Een aantal jaar terug bouwde zij in Genk (België) een fabriek voor de productie van PP Compounds. Onze instrumenten werden daar ingezet t.b.v. de voorraadbewaking in de opslagsilo’s.

‘Global Strategy’

Compounding is een productieproces waarbij kunststof wordt gesmolten en gemengd met andere grondstoffen om zo specifieke eigenschappen te realiseren. Het eindproduct is een granulaat – materiaal in korrelvorm – dat vervolgens weer in andere industrieën verwerkt kan worden. De fabriek in Genk produceert vrijwel uitsluitend voor de automobielindustrie en is onderdeel van een wereldwijd beleid waardoor klanten van Sabic lokaal kunnen worden bevoorraad.

De uitdaging bij niveaumeting in hoge silo´s

Bij de bouw van de logistieke installaties leverde Zeppelin maar liefst 96 silo’s, waarvan het merendeel dienst doet als voorraadsilo. Al deze silo’s moesten voorzien worden van een passende en ononderbroken niveaumeting. De uitdaging daarbij lag in de eis dat men tot in het laagste deel van de silo wilde meten; dus tot onder in de conus.

Onze oplossing

Onze laser niveaumeter met coherente (niet uitwaaierende) meetstraal kan met gemak tot op de schuifafsluiter van de diepe silo’s meten. Daarnaast meet hij moeiteloos de grillige inhoud van het granulaat, zelfs vanuit de meest lastige hoek.

Bovendien konden wij bogen op een uitmuntende staat van dienst van dit instrument. Onze laserniveaumeters hebben zich namelijk al ruimschoots bewezen bij andere fabrikanten en verwerkers van kunststofgranulaat zoals BASF, BP Chembel, Total Polymers, Domo, Dow Chemical, Borealis, Eval, Amcor, Schulmann Plastics, Pactiv en anderen.

Voordeel

  • Volledig silopark voorzien van één type meetinstrument
  • Op elk gewenst moment exact beeld van granulaatvoorraad
  • Snelle inbedrijfstelling (ca. 15 minuten)
  • Slechts beperkte voorraad aan noodzakelijke reserve-onderdelen benodigd

Meer weten over onze laser niveaumeter?