Hawk Senator S80 P
radar niveaumeter voor poeders

Hawk Senator S80-P

Deze radar level transmitter is speciaal ontworpen om poeders en stoffige atmosferen te meten.

Hawk Senator S80L Radar niveaumeter voor vloeistoffen 2

De S80-P is een contactloze radar niveaumeter die gebruikmaakt van FMCW-technologie. Hij meet afstand, niveau en volume van poeders, granulaten en andere vaste stoffen. Speciaal ontworpen voor het detecteren van niveau bij opslag van bulkproducten ook in toepassingen met een zeer veel stof.

Productoverzicht

Fabrikant Hawk
Meetbereik tot 100 meter
Nauwkeurigheid ± 2 mm / ± 0,08 indien afstand < 10 m
± 0,02% van gemeten afstand, indien afstand > 10 m
Meetprincipe 2-draads FMCW-radar
Certificeringen ATEX, IECEx, CE, cQPSus, NEPSI
Transmitter 2-draads loop-gevoede 80 GHz zender HART 7
Display Blacklit LCD-scherm

Kenmerken

Een betrouwbare en nauwkeurig continue niveaumeting van fijne poeders loopt tegen een reeks problemen; denk aan stof, weinig reflecterende media, afzettingen en oneffen oppervlakken. De specifieke algoritmen en hoge signaaldynamiek van deze 80GHzFMCW-radarzender zijn de sleutel om – ondanks deze moeilijke omstandigheden – toch betrouwbare en nauwkeurige metingen te leveren.

Dankzij de kleine stralingshoek van de verzonken lens-antenne kan dit krachtige apparaat hoge en smalle silo’s aan, zelfs in aanwezigheid van interne obstakels.

De Senator S80P werkt in procesomstandigheden met temperaturen tot +200°C en drukken tot 40 barg/580 psig. Het biedt een uitgebreide keuze aan procesaansluitingen met schroefdraad (≥11⁄2 ) en flens (≥DN50 /2 ̈). Met de antenne-optie kan het apparaat meetafstanden aan tot 100 m.

De Frequency Modulated Continuous Wave (FMCW)-technologie van dit instrument biedt een continue signaaloverdracht, waardoor onmiddellijke meetupdates zonder vertragingen mogelijk zijn. In tegenstelling tot pulsradar, waarbij de zender een puls zendt en vervolgens stopt en wacht op een reflectie, zendt FMCW-radar een continu signaal uit. Het bepaalt de afstand tot het doel door het frequentieverschil tussen de uitgezonden en de gereflecteerde signalen te meten. Deze frequentieverandering wordt ook wel de “Dopplerverschuiving” van het geretourneerde signaal genoemd.

Bijzonderheden

  • Extreem hoge dynamiek met aanzienlijke signaal-ruisverhouding voor helder zicht in stoffige omgevingen
  • Verzonken PEEK-lensantenne, dus geen indringing in de tank
  • Eenvoudige installatie door kleine stralingshoeken

Bekijk de video(s)

Toepassingen

  • Tanks
  • bunkers
  • Hoge en smalle silo’s
  • Buffersilo’s
  • Bulkopslagcontainers of hoppers

Download(s)

Meer Hawk Measurement?