BD Sensors DCL 532
RVS druktransmitter met i2C interface

BD Sensors DCL 532

RVS druktransmitter met i2C-interface voor niveaumeting bij milieu-toepassingen

BD Sensors DCL 532 druksensor druktransmitter

Deze roestvrijstalen niveausonde is ontworpen voor continue niveaumeting in water en schone (of licht vervuilde) vloeistoffen. Aan de basis van deze DCL 532 staat een piëzoresistieve druksensor met lage thermische afwijking en een uitstekende lineariteit en stabiliteit op lange termijn.

Productoverzicht

Fabrikant BD | Sensors
Meetbereik van 0 tot 1 mH2O en van 0 tot 40 mH2O
Nauwkeurigheid 0,25 % FSO (optioneel 0,1 %)
Uitgangssignaal Digitaal: i2C / busfrequentie max. 400 kHz
stroomverbruik 0,15 mA @ 2,7 V
Diameter 26.5 mm

Kenmerken

De kern van de DCL 532 is een zeer nauwkeurige en langdurig stabiele piëzoresistieve roestvrijstalen druksensor. Bereiken vanaf 1 tot 40 meter met een nauwkeurigheid tot 0,1% FSO worden gedekt. Een ander pluspunt is het extreem lage stroomverbruik tijdens metingen of in de stand-bymodus – in cijfers gesproken lager dan 1 mA tijdens bedrijf en minder dan 50 µA in stand-by. Dit garandeert een lange levensduur, die essentieel is voor het gebruik ervan, bijvoorbeeld in batterijgevoede meetgegevensregistratiesystemen.

Communicatie via I2C

De BD Sensors DCL 532 roestvrijstalen sensor is uitgerust met een I2C-interface. Hierdoor kan deze via het I2C-protocol communiceren met andere apparaten zoals microcontrollers, computers, of andere sensoren.

Dankzij het zeer lage stroomverbruik en de voedingsspanning kan hij ideaal worden gecombineerd met data-acquisitiesystemen op batterijen.

Met behulp van het I2C-protocol kan de DCL 532 sensor gegevens verzenden en ontvangen naar en van andere apparaten, wat handig kan zijn voor gegevensacquisitie, gegevensregistratie, of het bewaken van de druk in real-time.

De I2C-interface biedt een gestandaardiseerde methode voor communicatie tussen verschillende elektronische componenten van machines, wat de integratie en interoperabiliteit vergemakkelijkt.

Toepassing(en)

De BD Sensors DCL 532 kan worden gebruikt voor verschillende situaties waarbij het meten van niveau van belang is. Enkele mogelijke toepassingen zijn:

Watervoorziening en -behandeling
De DCL 532 kan worden toegepast in watervoorziening en behandelingssystemen om niveau te monitoren en te regelen in de bassins, pomp-putten, systemen en opslagtanks.

Bijv. water/gefilterd rioolwater, drinkwatersysteem, grondwaterstandmeting, regen-overlaatbassin, pomp en boosterstations, niveaumeting in tanks, waterzuiveringsinstallaties en waterrecycling

Industriële procescontrole
Ook in industriële omgevingen is dit instrument goed inzetbaar; bijvoorbeeld voor het meten en regelen van niveau in  tanks, vaten, en andere vloeistof-opslag.

Bekijk de video

Download(s)

Meer BD Sensors?