Magnetostrictieve niveaumeting in vloeistoftanks

Als in een vloeistoftank niet alleen het niveau, maar ook de positie van een scheidingslaag of interface exact moet worden bepaald, dan is er eigenlijk maar één instrument geschikt: de magnetostrictieve niveaumeter.

Alleen met deze meettechniek, gebaseerd op het zgn. vlotterprincipe, is het mogelijk om beide vloeistofposities nauwkeurig te detecteren (< 1 mm). Iets wat met traditionele niveaumeters zoals radar- of ultrasoon niet mogelijk is.

Magnetostrictieve niveaumeting als meetprincipe

Deze meettechniek is simpelweg gebaseerd op looptijdmeting: langs een snaar in een geleide buis worden elektrische pulsen gestuurd en daar waar de vlotter drijft, ontstaat een reflectie- of echopuls. De elektronica berekent de looptijd tussen het verzenden- en ontvangen van deze pulsen en daarmee is een meetnauwkeurigheid van < 1 mm (en optioneel < 0,1 mm) mogelijk.

Voordelen van onze magnetostrictieve meters

Onze niveautransmitters zijn standaard in volledig RVS uitgevoerd. Naast de versie met vaste meetstaaf is er ook een flexibele, oprolbare meetsensor geschikt voor een maximale tankhoogte van 22 meter. Als optie is zelfs een geïntegreeerde 5-punts-temperatuurmeting leverbaar. Verder is ATEX-conformiteit en Hart- of RS485 communicatie leverbaar. Meer details over deze meter vindt u in onze catalogus.

In het kort:

  • zeer nauwkeurige niveaumeting
  • ongevoelig voor schuimvorming of dampen
  • onafhankelijk van het diëlektricum van de vloeistof
  • ook te gebruiken als scheidingslaagmeting
Fafnir Torrix - Sonde de mesure de niveau magnétostrictif
Meer nieuwsberichten