Stortgoed meten met laser niveaumeters

Zand- en grindhandel de Beijer ging verhuizen. Om de werkzaamheden op haar nieuwe locatie naadloos te kunnen vervolgen, moest de loswalinstallatie inbedrijf zijn gesteld. Wij leverden onze laser niveaumeters.

Zand- en grindhandel de Beijer verhuist eind dit jaar naar Dodewaard. Om de werkzaamheden op haar nieuwe locatie naadloos te kunnen vervolgen moet op voorhand de loswalinstallatie inbedrijf zijn gesteld. Wij leverden onze laser niveaumeters.

Bij een loswalinstallatie wordt gebruik gemaakt van zgn. tripperwagens. Met deze wagens kan op elke positie een stortpunt worden bepaald. Vervolgens kan met behulp van de tripperband het produkt in elk gewenst vak worden gestort. Om de hoeveelheid stortgoed nauwkeurig te kunnen bepalen werd op elke tripperwagen onze LTI laserniveaumeter geinstalleerd.

De uitdaging bij het meten van stortgoed

De betrouwbaarheid van de meting van stortgoed staat of valt met de juiste hoogtemeting; deze is cruciaal voor de volautomatische werking. Daarom wordt de meter onder een specifieke hoek op de tripperwagen gemonteerd. Net als voor geluid geldt dat de hoek van inval gelijk is aan de hoek van uitval. Daarnaast moet de laser niveaumeter ook de afstand naar een leeg, schoon vak kunnen meten – over een afstand van ca. 15 meter.

Andere uitdagingen bij het stortgoed meten zijn de verschillende bedrijfsomstandigheden. Denk aan:

  • de wisselende korrelgrootte van het zand
  • de diverse diameters van grind
  • de wisselende vochtigheid van het product (waardoor de hoek van het stort-talud verandert)
  • of de stoffige omstandigheden in de zomerperiode

 

Intercontrol Laser Niveaumeter LTI 01 (pagina)

Ondanks deze condities moet de niveaumeter 100% betrouwbaar functioneren. Bij dit soort uitdagingen biedt onze eigen hoogwaardige laser niveaumeter LTI dan ook uitkomst. Dit hightech instrument bepaalt nauwkeurig het niveau van vaste stoffen zónder met het materiaal contact te maken.

Wilt u meer technische details?

Of bekijk onze alternatieven

Wilt u meer weten over het meten van stortgoed?

Bel ons of neem contact op via het formulier; wij adviseren u graag.

Meer nieuwsberichten