BMI Montfoort verduurzaamt met retrofit gasflowmeters

BMI is een Nederlandse dakpannen-producent die door haar productieprocessen een ‘behoorlijke’ energieconsument is. Deze onderneming wil echter niet alleen werken aan mooie dak-landschappen, maar ook aan een duurzame toekomst.

Daar komt bij dat de Nederlandse Overheid groot-gasgebruikers zoals BMI verplicht hun gasverbruik tot in detail te registreren. En omdat naast dit duurzaamheids-aspect de winstgevendheid tenslotte ook belangrijk is, waren dit een aantal goede redenen om kritisch te kijken naar het productieproces en te beoordelen waar er verbeterd moest worden.

Retrofit

De sterk verouderde Elster turbine flowmeters bleken de zwakste schakel.. En doordat het bedrijf achter deze oude gasflowmeters (Elster Silvolde) al geruime tijd niet meer bestond, was service onmogelijk.

In samenwerking met FMG Doetinchem heeft Team Intercontrol deze oude turbinemeters vervangen door moderne gasflowmeters. De gasmeters die nog wel bruikbaar waren, zijn opnieuw gekalibreerd en weer in perfecte staat teruggebracht. Mede door onderstaande FMG flowmeters kan nu vanaf nu het totaalverbruik tot in detail in kaart worden gebracht.

Meer detail

Zelfs als men per afzonderlijke oven of droogkamer het energieverbruik zou willen bepalen is dat ook mogelijk. Speciaal daarvoor hebben wij verschillende thermische gas flowmeters  die dat tot in detail kunnen registreren.

Meer nieuwsberichten