Niveauschakelaar voor AdBlue

Installatiebureau Oechies – gespecialiseerd in de binnenscheepvaart – zocht een niveauschakelaar voor zijmontage in tanks aan boord van een binnenvaartschip. Speciaal voor deze toepassing levert Intercontrol schakelaars en lasflenzen.

Niveauschakelaar voor bijzondere omstandigheden

Deze schakelaars en lasflenzen moesten echter geschikt zijn voor de vloeistof “AdBlue”; een product op basis van ammoniak, wat gebruikt wordt om de uitstoot van de scheepsmotoren terug te dringen.

In verband met de agressiviteit van AdBlue was het noodzakelijk dat alle “natte delen” in roestvast-staal uitgevoerd moesten worden. Zelfs de tegen- of aanlasflenzen moesten van dit materiaal gemaakt zijn.

Maatwerk

Speciaal voor deze toepassing leveren wij de “Side mounting float switches” uit de FF90 serie. Daarmee kan via een flensaansluiting in de zijkant van de tank betrouwbaar het niveau worden bewaakt.

De vlotterschakelaars zijn leverbaar met marinekeur van GL (German LLoyd) en ABS (American Bureau of Shipping). Verder is als optie een testknop leverbaar waarmee – tijdens bedrijf – de correcte werking gecontroleerd kan worden. Voor het bewaken van vuilwater of fecaliën is er een versie met rubberen manchet verkrijgbaar.

Meer nieuwsberichten