Technoton CANUp
telematica gateway

Telematica Gateway

Voor het op afstand inzichtelijk maken van bedrijfsparameters van machines en systemen met CAN bus.

Technoton telematica gateway
technoton logo

Gebruik deze gateway voor GPS-tracking en telematica van voertuigen, maar ook voor externe stationaire objectbewakingssystemen.

Productoverzicht

Fabrikant Technoton
Bekabelde digitale interface CAN j1939/S6
Analoge ingangen spanning, frequentie, binair
Geheugengrootte opslag van 40.000 rapporten
Ingebouwde batterij  voor 5 uur autonome werking
“Hot” GNSS-start 10 seconden
Voeding 9 – 45 Volt
Max. stroomverbruik voor 12/24 V 100/50 mA
Omgevingstemperatuur -40°С tot +60 °С

Kenmerken

Deze gateway maakt gebruik van edge/fog-computermethoden. Daarmee kunnen meer dan 10.000 parameters van de werking van voertuigen of apparatuur worden gedetecteerd. Daarnaast genereert het bedieningsrapporten die zowel naar een webgebaseerde telematicaserver als rechtstreeks naar een gebruiker kunnen worden verzonden via e-mail en sms.

Deze CANUp-gateway kan:

 • gegevens verzamelen en analyseren van extra telematicasensoren,
 • automatisch J1939/71- en ISOBUS-berichten scannen en parseren,
 • berichten van J1708- en Modbus RTU-interfaces integreren,
 • de positie van een object via GPS en GLONASS volgen
 • bedieningsrapporten via 2G, 3G, LTE (4G) of Wi-Fi genereren en verzenden

10.000+ telematicaparameters

Deze CANUp-telematicagateway meet de operationele parameters van voertuigen en apparatuur en het rapporteert over de prestaties ervan. Het wordt gebruikt in geavanceerde telematica-oplossingen voor zee- en binnenschepen, spoorwegmachines, mijnbouw- en steengroeveapparatuur, olie- en gaswinningsapparatuur, landbouwmachines, brandstofwagens, dieselgeneratoren, ketels/verwarmers, bedrijfstankstations en andere objecten – mobiel en stationair.

Monitor en controleer geavanceerde machines op meerdere bedieningspunten tegelijkertijd: een of meerdere motoren en brandstoftanks, aangesloten of speciale apparatuur (stoomgenerator, kraanarm, blad, enz.), standaard analoge sensoren en zenders, diverse digitale databussen en interfaces.

Met deze telematica-eenheid voor geavanceerde machines kan een breed scala aan taken worden behartigd. Naast het ontvangen van gegevens van extra slimme sensoren voor telematica en standaard analoge voertuigzenders, is CANUp ook in staat om automatisch CAN J1939/71 en ISOBUS te scannen en te parseren.
CANUp kan ook berichten ontvangen van SEA J1578 (J1708) en Modbus RTU-interfaces via MasterCAN-dataconverter.

De functies van de CANUp-telematica-gateway

Detecteer meer dan 10.000 operationele parameters

CANUp kan meer dan 10.000 operationele parameters van een object detecteren. Hierdoor kan de gateway worden aangepast voor GPS-tracking en telematica van verschillende soorten voertuigen en vaste apparatuur.

Creëer een netwerk van slimme sensoren

CANUp heeft:

 • CAN j1939/S6 interface (S6 Technologie),
 • draadloze BLE-connectiviteit (S7 Technologie) en
 • 2 analoge ingangen.

Er kunnen maximaal 100 slimme telematicasensoren via de draad worden aangesloten, en maximaal 10 draadloze BLE-sensoren tegelijkertijd.

Automatisch scannen en parseren

CANUp telematica-gateway scant automatisch alle beschikbare berichten in J1939/71 en ISOBUS. Telematica-technici selecteren eenvoudigweg welke parameters CANUp moet parseren en in het rapport moet opnemen.
Het handmatig parseren van HEX-berichten van de CAN-bus is niet nodig.

Hoge data-definitie

CANUp meet operationele parameterwijzigingen met een stap van 0,1-10 seconden. Daardoor wordt de duidelijkheid van rapporten die naar een telematicaserver worden verzonden vergroot. Gedetailleerde informatie over de werking van machines maakt de implementatie van een voorspellende technische onderhoudsaanpak mogelijk.

Herken gebeurtenissen en verzend alarmen

CANUp beschouwd een (te) snelle verandering van operationele parameters als een ‘gebeurtenis’ b.v. brandstofverbruik, spanningspieken, drukval etc.

Bij dit soort gebeurtenissen wordt via e-mail en sms een alarm geslagen, waardoor wagenparkbeheerders of monteurs direct kunnen reageren. Dat resulteert in snellere acties en lagere onderhouds- en reparatiekosten.

Op gebeurtenissen gebaseerd model voor het genereren van rapporten

CANUp genereert, bewaart en verzendt rapporten over de werking van objecten op timerbasis en bij herkenning van een gebeurtenis. Dat model zorgt ervoor dat belangrijke telematica-data op tijd worden gerapporteerd. Bovendien verzendt CANUp de rapporten onmiddellijk rechtstreeks naar belanghebbenden via e-mail en sms – zelfs voordat ze naar een web-based telematicaservice worden verzonden – waardoor snelle feedback met het voertuig/object mogelijk is.

CANUp-gateway in GPS-tracking- en telematicasystemen

De CANUp-telematica-gateway biedt samen met andere slimme sensoren van Technoton merkbare voordelen bij gebruik binnen een enkel GPS-tracking- en telematicasysteem voor voertuigen en stilstaande objecten:

100% compatibiliteit van telematica-unit en slimme sensoren.

CANUp-gateway is compatibel met Technoton-brandstofniveausensoren, brandstofstroommeters, aslastsensoren en andere producten. Compatibiliteit zorgt voor een foutloze communicatie tussen het telematica-apparaat en de sensoren en verhoogt de duurzaamheid van het GPS-tracking- en telematicasysteem. Bovendien is er minder tijd nodig voor de hardware-installatie en configuratie.

Snelle sensorverbinding via draad en lucht

Het universele S6-bekabelingssysteem helpt tientallen slimme sensoren op CANUp aan te sluiten met behulp van één kabel voor communicatie, voeding en configuratie van alle apparaten. Draadloze sensoren kunnen met bekabelde apparaten worden verbonden, waardoor een gecombineerd netwerk van telematica-hardware ontstaat.

Sensordiagnostiek en zelfcontrole

CANUp telematicagateway bewaakt de status van alle aangesloten sensoren en controleert hun gegevensbetrouwbaarheid. Als CANUp een eigen storing of een storing van een sensor detecteert, genereert de gateway een rapport en alarm en stuurt deze naar de telematicaserver en de belanghebbende gebruiker(s). Deze functie optimaliseert de inspanningen op het gebied van de gezondheidsmonitoring van telematicasystemen en vermindert het aantal service-checks.

CANUp telematics gateway modellen

CANUp 27 STANDAARD

 • Maximaal 36 sensoren via CAN j1939/S6-interface;
 • Automatische scanner en parser van CAN J1939/71 en ISOBUS;
 • Gegevensoverdracht-kanaal: 2G (GSM 850/900/1800/1900 MHz).

CANUp 27 Pro LTE

 • Ondersteunt meer dan 36 sensoren via CAN j1939/S6-interface;
 • Er kunnen maximaal 10 BLE-sensoren worden aangesloten;
 • Automatische scanner en parser van CAN J1939/71 en ISOBUS;
 • Er kunnen 2 en meer standaard CAN-bussen worden aangesloten;
 • Kanalen voor gegevensoverdracht: 4G (LTE), 3G, 2G.

CANUp 27 Pro Wi-Fi

 • Ondersteunt meer dan 36 sensoren via CAN j1939/S6-interface;
 • Er kunnen maximaal 10 BLE-sensoren worden aangesloten;
 • Automatische scanner en parser van CAN J1939/71 en ISOBUS;
 • Er kunnen 2 en meer standaard CAN-bussen worden aangesloten;
 • Kanaal voor gegevensoverdracht: Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g/n).

Bekijk de video(s)