Batch-skid voor kleine doses

Doseer-installatie voor nauwkeurige afvultoepassingen op kleine schaal.
Voor verschillende klanten ontwikkelen wij zgn. batch-skids. Dat zijn mobiele doseerinstallaties samengesteld uit afzonderlijke instrumenten.

Met een batch-skid kan men realtime verschillende eigenschappen van vloeistoffen meten, om deze vervolgens zo secuur mogelijk te doseren. Dat doen wij in het groot – zoals wij onlangs al lieten zien met de 1000-liter-afvulskid voor IBC-containers – maar dus ook in het klein.

Testopstelling

In onze testopstelling zie je een eenvoudige batchcontroller met een zogenaamde volumetrische flowmeter; ook wel een ‘verdringerflowmeter’ genoemd. . Deze flowmeters zijn in staat om een zeer hoge nauwkeurigheid te halen – zelfs bij zeer hoge viscositeiten.

In dit filmpje tonen we een zogenaamde volume-batch. De batchcontroller die aan de instrumenten is gekoppeld en waarmee het proces bedient wordt, geeft exact 50 ml vloeistof door. Dat gebeurt d.m.v. een magneetklep.

Toepassingen voor dit soort batch-skids

Dergelijke doseer-skids zijn goed te gebruiken voor nauwkeurige afvultoepassingen op kleine schaal, zoals hier in een flacon of beker.  Ook kan het worden gebruikt voor het samenvoegen van 2 of meerdere componenten in verschillende verhoudingen. Met name in laboratoria, petro-chemie en pharmacie worden dergelijke skids ingezet.

Toch liever het grotere werk?

Bekijk dan onze mobiele skid waarmee grote vaten van 1000 liter afgevuld kunnen worden:

Geïnteresseerd?

Is dit iets voor jouw productielijn? Of ben je op zoek naar een permanente oplossing? Ook daarvoor kunnen wij enkel de hardware leveren en inbedrijfstellen. Mail of bel ons – we geven geheel vrijblijvend advies.

Meer nieuwsberichten