Fabrikant BIC enthousiast over onze laser niveaumeter

BIC – beroemd om haar karakteristieke balpennen – produceert ook scheermesjes. Wij verbeterden met behulp van onze laserniveaumeter de voorraadinzage van de grondstoffen.

Upgrade voorraadsysteem

Ondanks dat de productiemethodes van BIC hightech en zeer geavanceerd zijn, bleek hun voorraadsysteem rijp voor een upgrade. In de silo’s waar men de grondstoffen voor de productie opslaat, werden de niveaus met behulp van ultrasone techniek gemeten. Dit is niet de meest optimale methode voor niveaumeting van kunststof pellets.

Daarnaast kon men de voorraad alleen bepalen door de silo’s te beklimmen en bovenop de meters uit te lezen; een zeer tijdrovende methode.

De technici van BIC hadden onze LTI laser niveaumeters in gebruik gezien bij BASF Antwerpen en informeerden naar de mogelijkheden. Nadat wij de voordelen uitvoerig met hen hadden doorgenomen, mochten wij alle 18 voorraadsilo’s van onze laser niveaumeter voorzien.

Snel een verbeterd productieproces

De ingebruikname van onze laser niveaumeters gaat altijd bijzonder snel en eenvoudig. Direct na installatie worden alle signalen realtime verzameld en doorgestuurd via het ethernet. Door deze continumeting is men nu wel in staat om de volumes van de voorraad live en direct te volgen. Dat resulteert in een veel efficiënter beheer van de grondstoffen en een sterk verbeterd productieproces.

Andere projecten met deze laser niveaumeter

Meer nieuwsberichten