Radar niveaumeting op mobiele cement silo

De oplossing voor cement silo's op locatie.
BAUER Funderingstechniek is toonaangevend op het gebied van speciale funderingen. Voor werkzaamheden op locatie maakt men vaak gebruik van een mobiele cement silo. Het voordeel van een cement silo on-site is de optimale logistiek. Toch waren er te vaak situaties waarbij juist hierin problemen ontstonden.

Het probleem bij mobiele cement silo’s

Zo kwam het voor dat de mobiele cementsilo’s onverwachts leeg waren, waardoor de werkzaamheden op de bouwplaats stagneerden. Of dat de mobiele silo’s nog (deels) gevuld waren terwijl zij eigenlijk alweer retour moesten. Deze 6.5 meter hoge silo’s mogen niet op een vrachtwagen geladen worden als er nog cement in zit, mede doordat dit horizontaal moet gebeuren.

Achterliggend probleem

Deze ‘verrassingen’ hadden eigenlijk allemaal te maken met niveaumeting, of beter: in het ontbreken daarvan. Bij vaste cement- en betoncentrales is dit soort meet- & regeltechniek standaard op de silo’s gemonteerd, maar bij deze mobiele variant is dat juist niet het geval. De verwachting was dat zodra men ter plekke realtime het productniveau van de silo’s zou kunnen beoordelen, deze problemen direct tot het verleden zouden behoren.

Onze oplossing voor cement silo’s

Er moest dus niet alleen betrouwbare niveaumeting op de mobiele cement silo’s komen, maar deze instrumentatie moest ook nog eens ongevoelig zijn voor de omstandigheden die het herhaalde transport met zich mee brengt. Ons voorstel kwam uit op een eenvoudig te plaatsen Hawk geleide radar in combinatie met een Fluidwell level-display voor de uitlezing van de silo-inhoud.

Waarom een radar niveaumeter van Hawk Instruments?

De Hawk geleide radar kan met een zeer sterke 8mm staalkabel worden uitgevoerd die de extreme trekkracht kan hebben die ontstaat als cement van onder uit een silo wordt gehaald. De kabel is bovendien flexibel waardoor deze niet beschadigd als de silo horizontaal wordt vervoerd. Daarnaast kan de Hawk radar kan met de lage dieëlectrische constante van cement overweg en is ook nog eens gunstig qua prijs.

HAWK Centurion - geleide radar niveaumeter
fluidwell wallmount alarm

..en waarom Fluidwell?

Fluidwell biedt een breed assortiment aan robuuste, weerbestendige local indicators. Deze apparaten zijn uiterst bruikbaar bij signaalverwerking en visualisatie van industriële processen; zelfs op extreme locaties. In de meeste gevallen kan men besparen op een dure inbouw in een wandbehuizing. Ideaal apparaat dus om op deze mobiele silo’s te monteren.

Geïnteresseerd geraakt?

Ben jij ook op zoek naar een out-of-the-box-oplossing voor jouw meet- en regelprobleem? Neem dan vooral contact met ons op; we denken graag met je mee..

Meer nieuwsberichten