Gas- of luchtstroom meten onder zware omstandigheden

Als vuil, agressieve media of extreem ruwe (explosie-gevaarlijke) omstandigheden aan de orde zijn, dan is een betrouwbare flowmeting van de gas- of luchtstroom met conventionele sensoren onmogelijk. Speciaal hiervoor heeft SCHMIDT deze twee nieuwe flowsensoren ontwikkeld.

SCHMIDT flowsensor SS 20.700

Schmidt SS 20.700

Deze nieuwe flowsensor is een robuuste oplossing voor zeer veeleisende zware toepassingen in lucht en andere gassen. Dankzij de volledig in roestvrij staal ingekapselde sensorelementen is deze bestendig tegen agressieve media en vuil.

De SS 20.700 is geschikt voor toepassingen tot 16 bar overdruk en is door zijn brede toepassingsbereik universeel inzetbaar bij debieten tot 220 m/s en temperaturen tot +120 °C. Geschikt voor toepassingen met een zuurstofconcentratie groter dan 21%. Voor toepassingen in speciale gassen kan de sensor specifiek worden aangepast (bijvoorbeeld zuurstof, stikstof, CO2, argon, methaan, biogas, aardgas of gasmengsels).

Modulaire functionele uitbreiding voor de SS 20.700

LET OP: deze extra mogelijkheden gelden alleen voor de SS 20. 700 (dus NIET voor de Ex-versie verderop in dit artikel)
De SS 20.700 beschikt over een standaard module-interface voor modulaire uitbreiding van het functiebereik van de sensor. Via de module-interface kan de sensor worden geparametreerd, een draadloze Bluetooth®-overdracht naar de SCHMIDT® Sensor-app worden gerealiseerd of kan het extra 7-segmentdisplay MD 10.020 worden aangesloten.

De SCHMIDT® datalogger DL 10.010 kan ook via de module-interface worden bediend. Deze module-interface heeft een LED-lichtring, die de communicatie met andere extra modules toont met behulp van verschillende pulserende kleuren. De sensorparametrering maakt het mogelijk om het meetbereik aan te passen aan individuele behoeften, bijv. demping instellen, etc.

SCHMIDT flowsensor SS 23.700 Ex

schmidt SS 23.700 Ex

De SS 23.700 is de Ex-versie van deze nieuwe sensor en dekt zware toepassingen in ATEX zones 2 (gas ATEX) en 22 (stof ATEX). Dit breidt de mogelijkheden voor nauwkeurige flowmeting van lucht en andere gassen aanzienlijk uit en verlegt daarmee de grenzen van wat voorheen mogelijk was.

Luchtstroom meten met deze nieuwe flowsensoren

  • Sensorelementen volledig ingekapseld in roestvrij staal
  • Groot debietmeetbereik van 0,1 tot 220 m/s
  • Temperatuurmeetbereik van -20 tot +120 °C
  • Voor lucht en gassen in toepassingen met zware omstandigheden (medium met agressieve componenten, vervuiling, hoge luchtvochtigheid)
  • Zeer robuust ontwerp en overdrukbestendig tot 16 bar
  • Eenvoudige reiniging dankzij het ingekapselde roestvrijstalen oppervlak
  • LABS-compatibel

Wij zijn Exclusive Dealer van Schmidt Technology

Meer nieuwsberichten