Categorie: Projecten

niveaumeetsysteem Intercontrol - bunkerstation Heijmen

Nieuw niveaumeetsysteem bij bunkerstation

Bunkerstation Heijmen in Millingen aan de Rijn bevoorraadt al jaren de schepen met brandstof. Het werd echter tijd voor nieuwe niveaumeters en men wilde de stop voor periodiek onderhoud hiervoor benutten. 

Flowmeter meet brandstofverbruik zware schepen

Flowmeter meet brandstofverbruik op schepen

Berg Maritieme Meetsystemen (BMM) wilde het brandstofverbruik van specifieke scheepsmotoren kunnen registreren; hiervoor zochten zij betrouwbare flowmeters. Onze specialisten boden hulp.

Débitmètre doppler de Greyline

Hoe kan je de doorstroming van slurry meten?

Martens en Van Oord is actief in de grond-, weg- en waterbouw. Men vroeg onze expertise om nauwkeurig de doorstroming van slurry te monitoren en bewaken.

luchtstroom meten

Luchtstroom meten – betere tomatenteelt door procestechniek

Looije Tomaten heeft een innovatief systeem voor klimaatbeheersing en luchtstroom meten gerealiseerd, speciaal voor de teelt van honingtomaten. Intercontrol leverde de meetapparatuur.

drukmeting in hoogspanningsgenerator

Drukmeting in hoogspanningsgenerator

Om de werking en veiligheid van hun transformatoren te garanderen, richten producenten zich tot het testbedrijf  van DNV-GL  (voorheen KEMA). Speciaal voor dit doel staat in Arnhem een hoogspanningsgenerator. 

Intercontrol économiser du carburant

Ferrymaatschappij bespaart duizenden liters gasolie

DFDS Seaways is de grootste ferrymaatschappij in Noord-Europa. Alleen op de lijn IJmuiden/New Castle worden jaarlijks al meer dan een half miljoen mensen vervoerd. 

microtherm

Laser niveaumeter LTI klaart de klus in Knoxville

INARTI (B) is gespecialiseerd in industriële automatiseringsprojecten. Men vroeg onze expertise bij een internationaal project in Knoxville – Iowa (VS).

intercontrol schuimdetectie overvulbeveiliging niveaumeting

Schuimdetectie en niveaumeting in cleanrooms

MSD – voorheen Organon – is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Onze expertise werd gevraagd bij niveaumetingen in haar cleanrooms.

Débitmètre circuit de refroidissement

Flowmeter beveiligt het koelcircuit

Wilro Nederland vervaardigt diffusieovens. Hiermee worden zonnecellen geproduceerd. Ons advies werd gevraagd bij de koeling van deze ovens.

Smeersysteem flowmeter glasfabriek O-I

Flowmeter in smeersysteem glasfabriek

Glasfabriek O-I – wereldwijde producent van glasverpakkingen – investeerde 21 miljoen euro in zijn fabriek in het Nederlandse Leerdam. Intercontrol werd gevraagd i.v.m. het ‘smeersysteem’.