Flowmeter in smeersysteem glasfabriek

Glasfabriek O-I – wereldwijde producent van glasverpakkingen – investeerde 21 miljoen euro in zijn fabriek in het Nederlandse Leerdam. Intercontrol werd gevraagd i.v.m. het ‘smeersysteem’.

Efficiëntie en kwaliteit

De investering van O-I omvat o.a. een nieuwe oven, nieuwe productiemachines en nieuwe apparatuur voor productie- en kwaliteitscontrole. Hiermee verhoogt men de efficiëntie en kwaliteit van het productieproces. Daarnaast verwacht het bedrijf dankzij deze investeringen de CO2 uitstoot met 15 procent te verminderen.

Productielijnen

Onze expertise werd ingezet op het smeersysteem van twee productielijnen. Dit complexe systeem zorgt m.b.v. pompen, filters, manometers, drukregelaars en -transmitters voor een zeer nauwkeurige emulsie van olie en water. Dit borgt de juiste smering van de messen die het gloeiendhete glas moeten snijden – ook wel ‘druppels knippen’ genoemd.

Flowmeter in smeersysteem

Wij plaatsen onze flowmeter van VSE in het smeersysteem. Deze combineert duurzaamheid met de laagst mogelijke dosering. Zo bespaart men niet alleen op het product en de productiekosten, maar ook op het milieu. Daarnaast moest ook de afvalstroom geregistreerd worden; de door ons ingebouwde verbruiksmeting werkt eveneens zeer nauwkeurig en heeft zelfs richtingsherkenning die op een encoder-ingang van de PLC kan worden ingelezen.

Samenwerking

Intercontrol had zich bij deze klant al bewezen, maar met onze oplossing voor het smeersysteem, de snelle inbouw en de eenvoudige kalibratie werd de tevredenheid van deze klant nogmaals bevestigd.

Meer nieuwsberichten