Luchtstroombewaking beveiligt productielijn Océ

Het Nederlandse Océ produceert toner voor de professionele markt. Wij werden ingeschakeld bij de verbetering en beveiliging van hun productielijn.
OCE luchtstroombeveiliging
Meiter logo

Afsluiters essentieel

In het productieproces van de toner is het van groot belang dat de afsluiters optimaal functioneren. Om dát te waarborgen moet worden voorkomen dat de toner tussen deze afsluiters komt. Bij vervuiling kunnen zij namelijk gedeeltelijk open blijven staan – met alle gevolgen van dien.

Explosief

De uitdaging lag om niet alleen een passende oplossing te leveren waarbij rekening moest worden gehouden met de inbouwmogelijkheden, maar ook om te voldoen aan de zogenaamde Atex-eisen. Met name door het explosiegevaar in deze zone van de productielijn.

Luchtstroombewaking

Op het vlak van de doorstromingsbewaking hebben wij inmiddels de nodige kennis opgebouwd; of het nu gaat om gassen of om vloeistoffen. Daarin hebben we bijvoorbeeld uitstekende ervaringen opgedaan met de sensoren van Meister. Deze instrumenten hebben zich wat ons betreft al in vele industriële toepassingen bewezen.

Wij plaatsten een instrument in de perslucht-aanvoerleiding en stelden deze in op de minimale perslucht-stroom. Daarnaast stelden we – via een zogenaamd reduceerventiel – ook de maximale perslucht-stroom in. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat bij een verkeerde luchtstroming de flowmeting een alarm-contact geeft aan het besturing systeem (PLC) .

Perfect resultaat

Onze kwalitatief hoogstaande apparatuur is eenvoudig te plaatsen en in te stellen. Dat resulteerde bij Océ in een goed werkend systeem waarbij het onderhoud aan de afsluiters geminimaliseerd is en de productielijn geen gevaar loopt.

Meer nieuwsberichten