Raffinaderijen veiliger door lekdetectieverf

Bij de productie van zwavelarme benzine gebruiken raffinaderijen een extreem agressief zuur. Lees hoe zgn. lek-detectie-verf uitkomst kan bieden.

Om zwavelarme benzine te kunnen produceren wordt middels het alkytatie-proces HF (waterstoffluoride) als katalysator gebruikt. Dat is een zeer agressief zuur dat bij direct contact uiterst gevaarlijk is. Zelf de kleinste hoeveelheden HF kunnen voor mensen al funest zijn. Hoe kan onze lek-detectie-verf dan überhaupt uitkomst bieden?

Verplichte controle

Vanwege het hoge risico zijn raffinaderijen verplicht om het volledige HF leidingwerk regelmatig en minitieus te onderzoeken. Dat is echter een tijdsintensieve en kostbare klus – en helaas met slechts een tijdelijke of gedeeltelijke zekerheid. Iedereen is dus gebaat bij een snellere oplossing.

Lekdetectieverf voor constante bewaking

Dankzij de nieuwe lekdetectieverf van Onguard is deze inspectie nu echter een peuleschil. Een heldergele verf aangebracht op de te bewaken leidingsegmenten kleurt bij een onverhoopte lekkage onmiddellijk felrood. Zelfs bij de geringste emissie!

Bekijk een korte demonstratie

Verhoogde veiligheid, minder kosten

Met inzet van deze Onguard “Acid Detection Paint” verhoog je dus instant de veiligheid van jouw alkylatie-systemen en worden de jaarlijkse inspectiekosten fors teruggebracht. Onguard is leverbaar als zuur- of loogdetector en wordt in Nederland gedistribueerd door Intercontrol.

Meer weten over onze lekdetectieverf?

Klik op onderstaande afbeelding en bekijk de specs van deze verf.

Meer nieuwsberichten