Brandstof besparen? Huur of koop onze meetkoffer!

Wij introduceren ons nieuwe draagbare meetsysteem waarmee eenvoudig en real-time het brandstofverbruik van elk vaartuig kan worden gemeten.

Het is dé manier om het brandstofverbruik inzichtelijk te maken en een ideale oplossing voor het afstellen of monitoren van scheepsmotoren – en in principe alle motoren.

 

Brandstofverbruik snel inzichtelijk

Met behulp van ons systeem zie je direct het werkelijke brandstofverbruik. Door gebruik te maken van datalogging kan er ook gedurende een langere periode worden gemonitord en geëvalueerd.

Juist deze flexibiliteit zorgt ervoor dat het Intercontrol Meetsysteem multi-inzetbaar is, waardoor deze al in diverse situaties uitkomst heeft geboden. Onder andere bij:

  • het testen van een brandstofadditief
  • het inzichtelijk maken van het vaargedrag
  • het afstellen van een motor na eerste installatie of revisie
  • het controleren of het brandstofverbruik binnen de specificaties valt

Meet eenvoudig het brandstofverbruik

Onze portable meetset is uiterst gebruiksvriendelijk en in no-time te installeren. De set bestaat uit:

  • Een high-res display
  • Twee uiterst nauwkeurige en intelligente KRAL flowmeters – voorzien van richtingsherkenning (pulsaties verrekenen) en temperatuuropnemers voor de temperatuurcompensatie.
  • Kabels voor het aanleggen van de daisy-chain
  • Een dag en nacht kleurenpalet voor optimale zichtbaarheid

 

[LED-scherm in nacht-kleurenpalet]

Om de hoogwaardige meetapparatuur tijdens transport goed te beschermen, kan het meetsysteem in een stevige Peli-case aangeleverd worden. Uiteraard is inbouw van een vaste opstelling met meerdere verbruikers ook mogelijk. MAATWERK IS ONZE STANDAARD!

 

Verduurzamen en tóch goedkoper varen!

Op het gebied van emissies moet er in de scheepvaart nog een behoorlijke slag worden geslagen; toch moet ook in de maritieme sector in 2050 de uitstoot gehalveerd zijn (t.o.v. 2008).

In de Nederlandse Green Deal is dat doel zelfs nog scherper gesteld: hierin moet de CO2-uitstoot met 70% teruggedrongen zijn.
Ondanks de noodzaak van deze doelen brengt deze omschakeling veel kosten met zich mee.

Onze oplossing zorgt echter voor een win-win-situatie: het helpt niet alleen bij de verduurzaming van je schip of vloot, het zorgt tegelijkertijd ook nog eens voor een flinke besparing op de brandstofkosten. Zoveel dat het zich uiteindelijk binnen korte tijd volledig terugbetaald.

Door een juiste afstelling van de scheepsmotor kan er dus op beide vlakken enorm veel bespaard worden. We helpen daar graag bij!

Bekijk het volgende praktijkvoorbeeld

Wij hebben al in een behoorlijk aantal schepen onze oplossing mogen plaatsen. Het afgelopen jaar zijn dat er alweer meer dan 50 geweest!

Een voorbeeld uit de praktijk: één van onze klanten voer met een vermogen van 100% zo’n 7,6 knopen topsnelheid. Met inzet van onze instrumenten vaart men nu – bij een vermogen van slechts 25% – met gemiddeld 5,5 knopen! Door ‘bewuster’ te varen wordt er niet alleen minder CO2 uitgestoten, maar ook zo’n 15% – 20% op de brandstofkosten bespaard. Het complete systeem werd binnen 11 maanden terugverdiend.

Onze klanten zijn o.a.

 

 

Meer weten?

Bel ons direct of vul het formulier in. Wij leggen graag uit wat wij kunnen betekenen.