Draagbare verbruiksmeting voor dieselmotoren

Speciaal voor het duurzaam afstellen van scheepsmotoren.
Ideaal bij het afstellen en tunen van scheepsmotoren; denk aan controle na revisie, benchmarking voor additief, commissioning-doeleinden en proefvaren met nieuwe schepen.

Snel en eenvoudig

Onze brandstofverbruikskoffer is bij de inbedrijfname en controle van scheepsmotoren een heel waardevol hulpmiddel. Wij hebben deze koffer speciaal ontwikkeld om snel een diepe analyse van het brandstofverbruik van een zware dieselmotor te kunnen doen.  Eenvoudig aansluiten op de motor en data verzamelen – en achteraf makkelijk analyseren.

Bekijk de video

Jouw brandstofverbruik snel inzichtelijk

Gebruik ons systeem om het effect van verschillende factoren op je brandstofverbruik te herkennen. Je ziet namelijk niet alleen in realtime het werkelijke verbruik, maar door gebruik te maken van datalogging kan je ook het verbruik over een langere periode monitoren en evalueren. Juist deze flexibiliteit zorgt ervoor dat het Intercontrol Meetsysteem multi-inzetbaar is en daardoor in diverse situaties uitkomst biedt

Je gebruikt deze set voor:

 • het testen van een brandstofadditief
 • het inzichtelijk maken van het vaargedrag
 • het afstellen van een motor na eerste installatie of revisie
 • het controleren of het brandstofverbruik binnen de specificaties valt

Het systeem toont onder andere:

 • het actuele verbruik
 • de aanvoer- en retourflow
 • brandstoftemperaturen
 • trip-verbruik (met resetfunctie)
 • trip-tijd (met resetfunctie)

Daarnaast toont het de trend van het verbruik. De periode is hiervan instelbaar tussen de 1 minuut en 24 uur (daarbij zijn 24-uurs grafieken van weken geleden zelfs nog terug te halen).

Ook bevat de computer een zogenaamde datalogger. Deze maakt elke dag een nieuw logbestand aan (met een data-interval van één seconde) dat als csv-bestand is te downloaden via USB

Wat zit er precies in deze koffer?

 • Een high-res touchscreen met dag-/nacht-scherm (dimbaar)
 • Twee uiterst nauwkeurige en intelligente flowmeters – voorzien van richtingsherkenning (pulsaties verrekenen) en temperatuuropnemers voor de temperatuurcompensatie.
 • Industriële M12 stekkers waardoor koffer en flowmeters eenvoudig zijn te koppelen
 • Kabels voor het aanleggen van de daisy-chain
 • Stevige Peli-case om de hoogwaardige meetapparatuur tijdens transport goed te beschermen

Onze portable meetset is uiterst gebruiksvriendelijk en in no-time te installeren. Bekijk anders bovenstaand filmpje om jezelf te overtuigen. Uiteraard is inbouw van een vaste opstelling met meerdere verbruikers ook mogelijk. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Verduurzamen en tóch goedkoper varen!

Op het gebied van emissies moet er in de scheepvaart nog een behoorlijke slag worden geslagen; toch moet ook in de maritieme sector in 2050 de uitstoot gehalveerd zijn (t.o.v. 2008). In de Nederlandse Green Deal is dat doel zelfs nog scherper gesteld: hierin moet de CO2-uitstoot met 70% teruggedrongen zijn. Ondanks de noodzaak van deze doelen brengt deze omschakeling veel kosten met zich mee.

Onze oplossing zorgt echter voor een win-win-situatie: het helpt niet alleen bij de verduurzaming van je schip of vloot, het zorgt tegelijkertijd ook nog eens voor een flinke besparing op de brandstofkosten. Zoveel dat het zich uiteindelijk binnen korte tijd volledig terugbetaald. Door een juiste afstelling van de scheepsmotor kan er dus op beide vlakken enorm veel bespaard worden.

Praktijkvoorbeeld

Een van onze klanten voer met een vermogen van 100% zo’n 7,6 knopen topsnelheid. Met inzet van onze instrumenten vaart men nu – bij een vermogen van slechts 25% – met gemiddeld 5,5 knopen!

Door ‘bewuster’ te varen wordt er niet alleen minder CO2 uitgestoten, maar ook zo’n 15% – 20% op de brandstofkosten bespaard. Het complete systeem werd binnen het jaar terugverdiend.

Onze klanten:

Meer nieuwsberichten