Brandstofverbruik meten

Brandstofkosten zijn de grootste kostenpost van een schip; ze vormen zelfs zo’n 50% van de operationele kosten.

Brandstofverbruik meten – en beheersen

Juist omdat het brandstofverbruik zo’n grote kostenpost is, is het een belangrijke rekenfactor in de scheepvaart. De winst van de onderneming wordt tenslotte direct beïnvloed door de hoogte van het brandstofverbruik. Daarom is het belangrijk deze factor zo beheersbaar mogelijk te maken!

Natuurlijk zijn brandstofkosten afhankelijk van de dagprijs van dieselolie. Maar – wat in het verleden nog wel eens werd genegeerd – ook de manier waarop er wordt gevaren heeft invloed op deze kosten. Simpel gezegd; druk je op de brug het gaspedaal dieper in, dan schiet ook bij een schip het brandstofverbruik (en dus de kosten) omhoog.

Daarom ligt het laatste decennium bij veel rederijen de focus op zo langzaam mogelijk varen; het zogenaamde slowsteamen. Door simpelweg de snelheid te matigen wil men het brandstofverbruik zo laag mogelijk houden. Er is echter één probleem bij dit ‘op gevoel’ langzamer varen; de beoogde besparing is natte-vingerwerk-werk.  Zowel qua kosten als qua milieu-impact.

Kiezen: langzaam of efficiënt varen?

Maar er wordt nog een andere belangrijke factor niet meegewogen in deze kwestie: tijd. In de moderne transportwereld is het namelijk niet alleen een vereiste dat goederen arriveren – ook de tijd waarin is van doorslaggevende waarde. Daarom is efficiënt varen dus heel iets anders dan gewoon langzaam varen. Het is zoeken naar de beste combinatie tussen een zo hoog mogelijke snelheid tegen een zo laag mogelijk verbruik.

Realtime inzage

Met onze oplossing kan men vanaf de brug realtime het brandstofverbruik meten en monitoren. Je ziet direct terug wat het gevolg is van een bepaalde snelheid of een bepaalde manier van varen op het brandstofverbruik.

Kleine ingreep

Onze oplossing is een relatief kleine ingreep, maar levert een enorme winst. Met slechts een kleine montage op het leidingwerk van de motor worden er speciale flowmeters ingebouwd. Standaard zijn dat twee meters; een voor de aanvoer en een voor de retour.

intercontrol brandstofverbruik meten 1

Maar evenzo makkelijk worden er meerdere meters op elkaar aangesloten, waardoor er maximaal tot 32 stuks kunnen worden doorgelust­ – een zogenaamde daisy chain. Vervolgens worden deze flowmeters via modbus verbonden met visualisatieapparatuur op de brug.

Daarmee krijg je als schipper niet alleen nauwkeurige inzage in het actuele brandstofverbruik van het schip, maar zie je dus ook hoe dit direct met de vaarstijl is te beïnvloeden. Daardoor is een blijvende en meetbare besparing mogelijk met als gevolg een enorme daling van de operationele kosten.

Scheepvaart, milieu en emissie

Wereldwijd is scheepvaart de grootste transportentiteit; 90% van alle goederenstromen wordt over water vervoerd. Hoewel moderne schepen steeds duurzamer worden gebouwd, bestaat de mondiale vloot voor een groot deel nog steeds uit oude(re) schepen. En om de brandstofkosten te drukken varen veel van deze schepen nog steeds op de laagste kwaliteit brandstof die beschikbaar is.
Deze zware stookolie bevat hoge percentages milieuonvriendelijke stoffen, waardoor er grote hoeveelheden fijnstof, roet, stikstof, zwavel en CO2 in het milieu terecht komen. Onze oplossing zorgt echter dat – zelfs bij oude schepen – de uitstoot van deze schadelijke stoffen significant worden verminderd.

Ook handig: onze draagbare oplossing

Onze portable brandstofverbruiksmeting blijkt bij de inbedrijfname en controle van scheepsmotoren een waardevol hulpmiddel. Ideaal bij het afstellen en tunen; denk aan controle na revisie, benchmarking voor additief, commissioning-doeleinden en proefvaren met nieuwe schepen.

Bekijk onderstaande film; voor meer info over de koffer klik je hier!

Betrouwbare apparatuur

Intercontrol biedt een assortiment van innovatieve verbruiksmeters en flowcomputers; een compleet aanbod van betrouwbare en fraudebestendige instrumenten. Deze kunnen eenvoudig worden ingebouwd en zijn bestand tegen de rauwe omstandigheden waar jij mee te maken heeft. Wil je weten of onze oplossing ook voor jouw schip of vloot kan worden ingezet, neem dan even contact met ons op.

Het voordeel van brandstof besparen

Het vergt niet heel veel moeite om de voordelen van brandstofbesparing te berekenen. Een doorsnee kustvaart- of binnenvaartschip verbruikt dagelijks zo’n 10.000 liter gasolie. Bij grote containerschepen kan het verbruik zelfs oplopen tot 200.000 liter per dag!
Een mindering van slechts 1% zou dan al enorme kostenbesparingen opleveren. Onze oplossing biedt echter gegarandeerd 15% tot 20% besparing op de brandstof – uiteraard onder voorbehoud van de gekozen vaarstijl.

Kies uit 2 brandstofverbruik-systemen:

Flomec FCS (economy)

Onze voordeligste oplossing om 1 (hoofd)motor te monitoren. Deze Fuel Consumption Set meet sec het brandstofverbruik van de scheepsmotor maar heeft bijvoorbeeld geen pulsatie-correctie.

KRAL Smart Solution (premium)

Onze oplossing om één of meerdere zware scheepsmotoren tegelijkertijd nauwkeurig te monitoren; niet alleen op brandstofverbruik, maar ook op smeerolie. Schakel eenvoudig – met slechts één kabel – de motoren op elkaar aan en prik via modbus in op je bestaande visualisatie-systemen. Onder andere uitgerust met pulsatiedemping.

Menu

Meer weten over dit onderwerp?

Meer weten?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.


x