Brandstof verbruik berekenen van meerdere scheepsmotoren

Kral Smart Solution biedt een perfect brandstof-prestatieoverzicht voor elk schip.
Dit slimme systeem is speciaal ontwikkeld voor zowel de binnenvaart als de zeevaart: met de KRAL SMART SOLUTION kun je maar liefst 32 flowmeters koppelen en op één systeem aansluiten!

Het biedt vervolgens een volledig overzicht van het brandstofverbruik van de motoren en olie-flows.

De Smart Solution is een optie op KRAL flowmeters. Deze combinatie levert nauwkeurige meetwaarden qua doorstroming, richting en temperatuur. En dat van meerdere motoren tegelijkertijd.

Smart Solution kan ook op het bestaande on-board monitoring systeem aangesloten worden.

brandstofverbruik berekenen zeeschip KRAL smart solution Intercontrol

De uitdaging van brandstof verbruik berekenen bij scheepsmotoren

Vaak wordt aangenomen dat de brandstof in de leidingen rustig en gelijkmatig stroomt. Maar in de scheepvaart is dit vaak niet het geval.  Door de pulsaties van de pompen kan het zelfs nogal ‘onstuimig’ worden in de brandstofleidingen. Daardoor wordt de stroomrichting van de brandstof soms compleet onvoorspelbaar en kan het zelfs in tegengestelde richting lopen. Daarnaast kan de brandstof op de verschillende meetpunten verschillende temperaturen hebben. Als er geen rekening wordt gehouden met deze omstandigheden in de leiding, ontstaan er meetfouten.

Wat is de KRAL smart solution?

De Smart Solution is een innovatief ontwerp waarbij de efficiënte KRAL meettechniek wordt gecombineerd met een nieuwe berekenings-unit; direct op de flowmeter.

Deze meetoplossing stelt niet alleen alle gemeten data realtime beschikbaar, maar stelt u ook in staat om alle flowmeters met elkaar te verbinden en door te koppelen naar uw monitoring systeem.

Afhankelijk van de vereisten kan deze data worden omgerekend naar elke gewenste eenheid: brandstofverbruik, temperatuur, snelheid, totalen, verandering van richting, aantal uren in bedrijf, etc. Deze meetoplossing maakt werkelijke gebruikskosten inzichtelijk!

brandstofverbruik berekenen zeeschip Kral-Smart-Solution

Deze merken vertrouwen op onze Smart Solution

acta marine
Damen
Joedood Marine Group

De voordelen van de KRAL Smart Solution:

 • Informatie van max. 32 meetapparaten via één enkele kabel.
 • Analyse van sensorsignalen voor de detectie van de stroomrichting.
 • Temperatuur compensatie.
 • Directe bepaling van de massawaarde.
 • Houdt rekening met zware bedrijfsomstandigheden.
 • Minder potentiële foutbronnen dankzij één enkele kabel.
 • Open Modbus structuur.
 • Makkelijke installatie (Plug en Play).

Brandstof verbruik berekenen – De slimme oplossing

De KRAL Smart Solution is een compacte verwerkingseenheid die de signalen van meerdere KRAL-flowmeters via één kabel verwerkt. In plaats van afzonderlijke on-site displays worden alle meetwaarden via Modbus tegelijkertijd verzameld. Deze worden worden direct geëvalueerd en weergegeven in een enkel monitoringsysteem. Dat levert direct inzage in het actuele verbruik, maar ook in het totaal.

Maar de KRAL Smart Solution vereist slechts één kabel die eenvoudig van-unit-naar-unit wordt doorgelust. Dat betekent dus ook dat er maar één kabel op het Monitoring Systeem hoeft te worden aangesloten. Alle andere uitgangen blijven dus gewoon vrij.

[case]

Onze innovatieve brandstofverbruiksmeting werd geplaatst in deze hypermoderne schepen.

Eenvoudige installatie

Kabels zijn duur, om nog maar niet te spreken van de installatie zelf. Het trekken en aansluiten van alle kabels is tijdrovend en leidt makkelijk tot fouten. En denk aan alle kabelgoten die moeten worden gelegd of als de kabels door muren moeten worden getrokken. Met name bij na-montage zijn de kosten aanzienlijk.

Welke KRAL flowmeters zijn compatibel met de Smart Solution?

Smart Solution BEM 150

Compatible met de volgende KRAL flowmeters:

 • OMG
 • OMP
 • OMH

Robuuste oplossing voor dieselolie en zware stookolie.

DNV-GL

Meer KRAL?

Wij gebruiken de Smart Solution ook in onze draagbare verbruiksmeting voor scheepsmotoren. Ideaal bij het afstellen en tunen.

Rederijen en scheepsinstallateurs gebruiken deze oplossing..

 • ..voor een kosten-efficiënte bedrijfsvoering;
 • om te voldoen aan wettelijke eisen (bijv. emissieberekening);
 • om over de verbruikskosten transparant te kunnen zijn (bijv. naar charterklanten);
 • of om een custom-made brandstof- of oliemeting samen te stellen.

[case]

Met 55 schepen en een brandstofrekening van miljoenen euro’s per jaar is op brandstofverbruik besparen geen overbodige luxe voor deze rederij. Onze hulp werd gevraagd..

Meer nieuwsberichten