Drijvende betonfabriek met betrouwbare niveaumeting

Wij leverden de nauwkeurige niveaumeters voor de cementsilo’s van deze drijvende Bonton.
Het Belgische De Rycke is leverancier van o.a. stortklaar beton. Het bedrijf produceert elk mogelijk betonrecept, of dat nu voor industrie-, utiliteits- of wegenbouw is. Wij leverden een nauwkeurige niveaumeting in de cementsilo’s van hun jongste innovatie; de drijvende Bonton.

Drijvende betonsilo’s

De Bonton is een volwaardige betoncentrale, gemonteerd op een ponton van 13 X 50 meter en maar liefst 14 meter hoog. Met deze drijvende betonfabriek kunnen alle grote werven die in de omgeving van een grote waterweg liggen, worden bediend.

Betrouwbare niveaumeting vereist

Ondanks deze ‘bijzondere toepassing’ eiste De Rycke een betrouwbare niveaumeting van de inhoud van de cementsilo’s. Al haar andere silo’s, menger-types en granulatenbunkers zijn gekoppeld aan hypermoderne systemen waardoor zij kwaliteit en volume op de voet kan volgen. Datzelfde moest voor de Bonton worden gerealiseerd. Een uitdaging omdat het hier ging om 10 meter hoge glasvezel silo’s op een bewegende ondergrond – vol cement en met een sterke stofontwikkeling.

Drijvende betonfabriek met sonische niveaumeting

CGR niveaumeting

Voor deze klus kozen wij onze Guided Wave radars van Hawk. Deze instrumenten hebben een zeer sterke puls, waardoor ook bij extreem stoffige toepassingen nauwelijks signaalverlies optreedt. De Hawk-niveaumeters lieten ons niet in de steek; na inbouw gaven zij direct een zeer betrouwbare en correcte meting.

Slimme procestechniek

De Rycke hoeft nu dus niet meer te gokken naar de inhoud van de silo’s op haar Bonton: signaalverwerking via PLC, directe weergave op de displays, gemakkelijk ter plekke of via HART. Inmiddels zijn we alweer bij een nieuw meet- en regelproject van De Rycke betrokken.

Bekijk alle radar niveaumeters van Hawk

HAWK heeft in de afgelopen 30 jaar verschillende prijzen gewonnen voor haar innovatieve en baanbrekende technologie.

☆☆☆  Intercontrol is exclusive representative van HAWK. ☆☆☆

Meer nieuwsberichten