Flowmeter beveiligt het koelcircuit

Wilro Nederland vervaardigt diffusieovens. Hiermee worden zonnecellen geproduceerd. Ons advies werd gevraagd bij de koeling van deze ovens.

Hightech productietechniek

Zonnecellen moeten zonlicht niet weerkaatsen, maar omzetten in energie. Speciaal daarvoor is er een coating ontwikkeld die in deze oven – onder vacuüm – op de zonnecel wordt gedampt. Dit is een precieze en energiezuinige methode die bij relatief lage temperaturen plaatsvindt.

Temperatuurbewaking d.m.v. flowmeter in koelcircuit

Tijdens de productie van de zonnecellen moet de temperatuur echter bewaakt worden en de koelvloeistof gegarandeerd doorstromen. Een verstopping, lekkage of defect onderdeel kan grote gevolgen hebben voor de kostbare productie. Daarom zijn de ovens voorzien van een compact koelsysteem waarin wij onze flowbewaking en flowmeters van Meister hebben geïntegreerd. Al bij de kleinste belemmering geeft ons systeem een waarschuwingssignaal, waardoor er direct actie kan worden ondernomen.

[slider][slide link=””]https://intercontrol.eu/wp-content/uploads/2014/07/flowmeter-Meister-diffusieoven-Wilro-3.jpg[/slide][slide link=””]https://intercontrol.eu/wp-content/uploads/2014/07/flowmeter-Meister-diffusieoven-Wilro-2.jpg[/slide][slide link=””]https://intercontrol.eu/wp-content/uploads/2014/07/flowmeter-Meister-diffusieoven-Wilro-1.jpg[/slide][/slider]

 

Nog meer voordelen van de Meister flowmeters

  • Lokaal af te lezen
  • Eenvoudige techniek
  • Geen voedingsspanning nodig
  • Compact in te bouwen (d.m.v. valve blocks)
  • Één aanvoerleiding
  • Eenvoudig in te regelen (regelventiel op de valve blocks)

 

Bekijk de specs in onze catalogus

[checklist] [/checklist]

 

Andere voorbeelden van onze flowbewaking

[checklist]

Wilt u weten of deze oplossing ook voor u mogelijk is?

Neem dan contact op via het formulier of bel ons direct.

Meer nieuwsberichten
Menu

Meer weten over dit onderwerp?

Meer weten?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.


x